Ljubiša Buha Čume
Ljubiša Buha Čume Foto: Mup Srbije

Ljubiša Buha Čume, nekadašnji svedok-saradnik u postupcima protiv "zemunskog klana", svedočio je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, na suđenju koje se vodi protiv njegove bivše supruge Ivane Buhe za davanje lažnog iskaza. Buha je na današnjem pretresu istakao da je na četvorogodišnju robiju osuđen zahvaljujući "lažima koje je izrekla njegova bivša supruga" u postupku koji se vodio pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

Ivana Buha je u decembru prošle godine negirala krivicu za lažno svedočenje za koje se tereti, a tada je kao svedoka predložila upravo Čumeta. Buha je danas izjavio da je njegova bivša supruga sa njim bila samo zbog novca, dodavši da je zbog njenog lažnog svedočenja proveo nekoliko godina u zatvoru.

„Osuđen sam na četiri godine i osam meseci zatvora zbog njenih laži. Sa mnom je bila samo zbog para, zbog novca mi je i rodila dete, koje joj je odlukom Centra za socijalni rad sada oduzeto i dato meni na staranje. Možete zamisliti o kakvoj je osobi reč. Ona je loš čovek, sve loše što može da se bude“, rekao je Buha.

On se tokom svedočenja osvrnuo i na tvrdnje bivše supruge, koja je istakla da joj je Čume pretio dok je bio u zatvoru, govoreći da će je: „Iseći na komade, na živo izvaditi bubreg, peći ga i pojesti“. Kako je istakao, reč je o lažnim optužbama.

„Ona je jedan manipulator, stavila me je u zatvor da bi mi uzela pare. Podneo sam krivičnu prijavu protiv nje jer me je ucenjivala za milion evra. Nju je štitilo Treće tužilaštvo i sve je radila u dogovoru sa šefom tužilaštva Borisom Pavlovićem, koji uzima novac, a imam dokaze za to“, rekao je nekadašnji svedok-saradnik.

Buha, jedan od najpoznatijih Surčinaca, izrekao je potom i optužbe na račun sudije Trećeg suda Siniše Babića, koji je vodio postupak protiv njega, rekavši da mu je „naređeno da ga osudi“. Čume je dodao i da se život njegove bivše supruge svodi samo na sudove.

„Bolje i na to da mi se svodi život, nego tebi na zatvor. Pitanje je dana kada ćeš ponovo u zatvor, ja ti to obećavam, jer mi pretiš“, uzvratila je optužena nakon konstatacije bivšeg supruga.

Podsetimo, Ljubiša Buha se u zatvoru nalazio od 2015., pa sve do jula prošle godine. Naime, on je 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora upravo u slučaju za ukradeni Ferari, koji je on poklonio svojoj bivšoj supruzi. Sem toga, on je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika javnog tužioca Borisa Pavlovića tokom istog postupka. On je nakon izlaska podneo krivičnu prijavu protiv bivše supruge za davanje lažnog iskaza u postupku za ukradeni Ferari, što je Prvi osnovni sud prihvatio i podigao optužnicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar