Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

Uhapšen je 11. maja, pušten sporazumno, a već u ponedeljak je prekršio zabranu prisustvovanja utakmicama ta dva kluba, a Drugi osnovni sud u Beogradu je odbio da na predlog tužilaštva odredi pritvor i pustio ga da se brani sa slobode

Navijaču Crvene Zvezde U.K, koji je prošlog petka pravosnazno osuđen zbog tuče sa navijačima Partizana na Autokomandi 11. maja , a već u ponedeljak je prekršio zabranu prisustvovanja utakmicama ta dva kluba, Drugi osnovni sud u Beogradu je odbio da na predlog tužilaštva odredi pritvor i pustio ga da se brani sa slobode.

Pročitajte još:

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu hitno je reagovalo i podnelo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak pomenutog suda. Tužilaštvo žalbom traži da se preinači rešenje sudije i da se odredi pritvor U.K. da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Odluka o žalbi, koju treba da donese krivično vanpretreno veće Drugog osnovnog suda, od troje sudija, očekuje se tek početkom sledeće sedmice. Podsećamo da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u sredu Drugo osnovno javno tužilaštvo odredilo zadržavanje za U.K. jer je prekršio meru bezbednosti – zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama, koja mu je prošle sedmice izrečena sudskom presudom uz uslovnu kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, s rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa VJT u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice izmedju FK Patrtizan i FK Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu. Međutim, U.K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali „Aleksandar Nikolić“, uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama ova dva tima, čime je izvršio krivično delo – kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti iz člana 340a Krivičnog zakonika

Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrdjenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora. On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je u petak Viši sud presudom.

BONUS VIDEO: Upad policije na u „štek“ Velje Nevolje na stadionu Partizana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare