Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Policija je u Bijelom Polju uhapsila je S.P. iz Srbije, za kojim je raspisana poternica, a za njega će biti doneto rešenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i biće predat graničnoj policiji Srbije na graničnom prelazu Gostun.

Policija je, postupajući po operativnim saznanjima, kontrolisala je vozilo u kojem su se nalazili Đ.Š. (24) iz Bijelog Polja i S.P. (45) iz Srbije i pronašla pušku marke „Baikal“ kalibra 12mm, kao i dve puške marke „Zastava“ kalibra 12mm koje je oduzela.

Operativna saznanja su ukazivala na to da Srbija potražuje S.P. zbog izvršenja nekoliko krivičnih dela.

Osumnjičeni S.P. je uhapšen i protiv njega su podnete dve prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima – neprijavljivanje boravka i nezakoniti boravak.

Njega je Sud za prekršaje kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra i za njega će biti doneto rešenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i biće predat graničnoj policiji Srbije na graničnom prelazu Gostun.

Operativnom obradom policija je došla do saznanja da je S.P. privremeno koristio za stanovanje objekat u mestu Stožer u Bijelom Polju vlasništvo Đ.Š, dodaje se u saopštenju crnogorske policije.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršen je pretres ovog objekta kojom prilikom je bjelopoljska policija pronašla 18 patrona lovačke municije kalibra 12 mm i 17 komada bojeve municije kalibra 7.9 mm.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram