Nikola Mršić Foto:Mup Srbije

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Kotoraninu Nikoli Mršiću (41), koji je pre nekoliko dana izručen iz Srbiji Crnoj Gori, zbog sumnje da je ubio fudbalera Gorana Lenca u Kotoru septembra 2017. godine.

Kako prenose crnogorski mediji, za Mršićem je bila raspisana međunarodna poternica na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer se sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru ubio Gorana Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevićam.

Nakon ubistva, Mršić se krio u Panami, a zatim u Italiji i Mađarskoj, a njega crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo tereti da je bio član kriminalne grupe koja je pripremala ubistva policijskih službenika.

Podsetimo, Nikola Mršić je uhapšen u martu ove godine u Beogradu, a kako su mediji tada prenosili, reč o osobi bliskoj „škaljarskom klanu“. Lenc je ubijen 16. septembra 2017. na stadionu fudbalskog kluba Bokelj, oko 17.25 časova dok je trenirao. Samo dva sata posle ubistva Lenca privođen, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu i od tada mu se gubi svaki trag.

Mršić je marta ove godine uhapšen u Srbiji, a pre dva dana je izručen Crnoj Gori.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar