Foto: Mossos d'esquadra/Ilustracija

Državljanin Crne Gore, Ljubomir Krivokapić (28), za kojim se tragalo zbog pokušaja ubistva Miloša Radonjića u Kotoru, 31. maja 2016. godine, uhapšen je u Španiji, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Krivokapić je uhapšen zahvaljujući bliskoj saradnjji policija Španije i Crne Gore u okviru ENFAST – Evropske mreže timova za ciljano traganje.

Iz policije navode da uhapšeni, prema operativnim saznanjima, važi za člana organizovane kriminalne grupe, te da se potražuje po naredbi Višeg suda u Podgorici koja je izdata radi privođenja Višem državnom tužilaštvu u Podgorici „radi obezbeđivanja prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

Krivokapić je, navodi se, u maju 2016. godine u Kotoru, u mestu Dobrota, zajedno sa M.B., pokušao da ubije Radonjića tako što su ispalili više hitaca u pravcu vozila kojim se oštećeni kretao.

Podsetimo, Miloš Radonjić prema pisanju medija spada u istaknute pripadnike kavačkog klana, koji je u svojoj kriminalnoj karijeri preživeo je četiri atentata. Ime Miloša Radonjića poznato je javnosti po mnogobrojnim pokušajima likvidacija. Poslednji pokušaj ubistva Radonjića dogodio se maja 2016. kada su ga u ko­tor­skom na­se­lju Do­bro­ta sa­če­ka­la dvo­ji­ca na­pa­da­ča. Pri­šli su mu dok je par­ki­rao is­pred zgra­de u ko­joj ži­ve nje­go­vi ro­di­telji i pucali na njega. Ra­do­njić je nepovređen uspeo da uđe u blin­di­ra­ni „audi A8“. Inače početkom maja meseca iste godine Radonjić je bio ranjen u Titu ispred svoje kuće. Napadači su na njega pucali iz heklera dok je parkirao svoje vozilo. Tom prilikom po­go­đen je u ra­me i vrat, a je­dan hi­tac mu je iza­šao kroz oko. Te­ško ra­njen is­ko­čio je iz auto­mo­bi­la i uspeo da pobegne u obližnje dvorište gde su ga kasnije pronašli policajci.

U aprilu 2016 pre­ži­veo je još jed­nu sa­če­ku­šu, preneli su tad crnogorski mediji. Dok je bio u autu Vojinom Stuparom, tro­ji­ca mu­ška­ra­ca su pucala u njih, prethodno su im preprečili put. Radonjić je uspeo je da otvo­ri vra­ta i sa prijateljem pobegne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar