Foto: Ataimages, E-stock

Policajac Danilo Stojanović, koji je osumnjičen da je bio deo kriminalne grupe Darka Šarića, a koji je pobegao u Crnu Goru neposredno pre velikog hapšenja u Beogradu, biće izručen Srbiji.

Apelacioni sud Crne Gore je na sednici veća doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Danila Stojanovića izjavljenu protiv rešenja Višeg suda u Bijelom Polju.

„Rešenjem Višeg suda u Bijelom Polju Kv. br. 298/22 od 03.06.2022. godine utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke iz čl.11 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći o krivičnim stvarima za izručenje okrivljenog Danila Stojanovića, nadležnim organima Republike Srbije, čije izručenje je traženo zamolnicom Ministarstva pravde Republike Srbije, radi vođenja krivičnog postupka po naredbi o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije i imenovanom produžen pritvor na osnovu pritvorskog osnova iz čl.175 st.1 tač.1 Zakonika o krivičnom postupku Crne Gore, koji može trajati najduže do izvršenja odluke o izručenju, ali ne duže od 6 meseci“,navodi se u saopštenju i dodaje:

„Odlučujući o žalbi branioca okrivljenog, veće Apelacionog suda je zaključilo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve odlučne činjenice i okolnosti, te na osnovu tako utvrđenog činjeničnog stanja doneo pravilnu odluku da su u konkretnom slučaju ispunjeni uslovi za izručenje navedenog okrivljenog Republici Srbiji. Prethodno je Apelacioni sud Crne Gore odlučujući po žalbi branioca okrivljenog Danila Stojanovića izjavljenoj protiv rešenja Višeg suda u Bijelom Polju Kv.br.261/22 od 16.05.2022. godine, svojim rešenjem Kvž.br.305/22 od 26.05.2022. godine, ukinuo navedenu odluku i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka“, rečeno je iz Apelacionog suda.

U ponovnom postupku Viši sud u Bijelom Polju kao prvostepeni sud je postupio po nalozima iz ukidnog rešenja Apelacionog suda i otklonio bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Stojanović je uhapšen u Beranama nakon što je izdata poternica za njim.

Policajac Stojanović, inače bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove, postao je poznat široj javnosti pošto je zajedno sa kolegom Milutinom Mikijem Radovanovićem koordinatorom u Direkciji policije u Beogradu, u lokalu na Cvetnom trgu usred bela dana brutalno pretukli kolegu M. V, takođe načelnika odeljenja u Interpolu.

Bonus video: Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do narko-bosa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar