Foto:Nova.rs; MUP Srbije; PoliceHungary

Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM) Aron Čonka izjavio je danas da su meštani mnogih naselja na severu Vojvodine morali da se samoorganizuju kako bi se zaštitili od upada i nasrtaja migranata.

Čonka je agenciji Beta kazao da u šumama oko Palića, Martonoša, Bačkih Vinograda i Kanjiže svakodnevno pristiže veliki broj migranata koji ilegalno pokušavaju da pređu srpsko-mađarsku granicu.

„Bilo je više incidenata s lokalnim stanovništvom i meštani su s pravom zabrinuti za bezbednost. Takođe, migranti se sukobljavaju i među sobom i često u tim obračunima upotrebljavaju oružje, pa čak i ručne bombe. Meštani su uplašeni i morali su da se samoorganizuju tako što su uveli dežurstva s ciljem da prate kretanje migranata i o tome obaveštavaju jedni druge i naravno policiju“, rekao je Čonka.

Prema njegovim rečima, taksisti iz Sombora, Kikinde i Beograda svaku noć dovoze migrante do šuma u blizini granice.

„Policija ne zalazi u mesta gde se skriva najveći broj migranata. Sva naselja u blizini granice čim padne prvi mrak opuste. Narod ne izlazi iz kuća, osim dežurnih patrola. Sad se migranti i krijumčari ponovo izmeštaju prema Kanjiži i Martonošu“, rekao je Čonka.

Naglasio je da bi rešenje bilo da policija i vojska budu konstantno prisutni u tom pograničnom pojasu kako bi se sprečilo krijumčarenje i, kako je rekao, divljanje migranata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar