Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Draženko M. (41) sa Manjače ubijen je nožem u krvavom obračunu između trojice čobana u selu Gornja Lamovita kod Omarske.

Policija je uhapsila njegov oca Stojana M., kao i njegov sestrića Radovana B. iz Kmećana zbog sumnje da su učestvovali u zločinu. Krvavi obračun se dogodio 13. decembra, oko 23 sata, kod šatora u kojem su čobani spavali. Prvo je izbila svađa, a zatim i tuča. Detalji još nisu poznati, a prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Stojan nožem ubo svog sina u stomak, kao i da osumnjičeni otac ima povrede po glavi i ruci, objavio je portal „atvbl.com“.

Meštani pričaju da su Draženko i Radovan preko dana bili u obližnjoj kafani i da je svađa izbila kada su se vratili kod ovaca koje su čuvali.

„Čuli smo galamu, a Radovan je utrčao u jednu kuću u krvavim čarapama, tražeći pomoć. Bio je sav mokar i vikao je: „Spasavajte me, ganja me nožem!“ Zaključali smo kuću i zvali policiju“, rekla je meštanka, navodeći da je pred kuću ubrzo došao i Stojan.

„Bio je sav krvav. Imao je povrede na glavi i ruci. Na kraju je teturao putem i jaukao: „Joj, sine moj jedini!“, ispričali su svedoci. Čobani su često dolazili na teren na Manjači i dovodili stoku na ispašu. Na livadi na kojoj se dogodio zločin proveli su nekoliko dana, a zločin je dogodio uoči odlaska na drugo mesto za ispašu, koji je bilo planiran za 14. decembar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar