Foto:shutterstock

Te 2009. godine jedan čovek bio je strah i trepet u Beogradu. Teretio se za seriju silovanja u raznim delovima Beograda i nedeljama je izmicao istražnim organima. A onda je konačno uhapšen - Saši Megi stavljene su lisice na ruke i odmah po hapšenju bilo je jasno o kome, o silovatelju povratniku koji je odmah po izlasku iz zatvora nastavio da vrši krivična dela.

Najpoznatiji od serijskih silovatelja je Saša Mega, Beograđanin koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog serije silovanja po prestonici. On je seriju seksualnih napada u raznim delovima Beograda počinio 2009. godine, a pravosnažno je osuđen 2014.

Pročitajte još:

Te 2009. godine pojavio se vest o manijaku koji napada žene. Sve više žrtava se javljalo, a onda je silovatelj konačno priveden.

Saša Mega uhapšen je zbog sumnje da je silovao četiri žene i pokušao jednu. Optužen je da je seksualno napao i dve devojke u Deligradskoj i Hercegovačkoj ulici, zatim ženu na Dorćolu i jednu na Novom Beogradu.

Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Shutterstock

Policija je tada otkrila detalje njegovog hapšenja.

„Pripadnici kriminalističke policije, su prilikom hapšenja osumnjičenog u Beovozu, u 18,30, na relaciji Beograd – Pančevo pronašli nož kojim je pretio žrtvama“, rekao je tadašnji direktor policije Milorad Veljović.

Naknadno, Mega je optužen pred sudom, a kako se navodilo u optužnici protiv njega, teretio se da se od 7. novembra do 21. decembra 2009. godine brutalno odnosio prema žrtvama i silovao ih držeći im nož na vratu, a zatim od njih uzimao po 100 ili 200 dinara i bežao.

Foto:Shutterstock

Na suđenju je priznao krivicu.

Kako je Blic pisao pre nekoliko godina, izjašnjavajući se o navodima optužnice, Mega je priznao tri silovanja i jedan pokušaj silovanja.

Tužilaštvo je odustalo od dve tačke optužnice – pokušaj silovanja u liftu u Crnotravskoj ulici i razbojništvo ispod Pančevačkog mosta koja su mu se stavljala na teret.

Osuđen je na 20 godina robije.

Kada je prvi put osuđen?

Kako je portal Nova.rs ranije pisao, Mega je deo robije proveo u „Zabeli“, ali je posle prebačen u zatvor „Nova Skela“, takozvani „Alkatraz“.

Njega je za silovanje 2015. godine optužio čak i cimer iz zatvorske ćelije.

Reč je o višestrukom povratniku, koji je prvi put silovao sa 17 godina i tada je završio u popravnom domu. Izašao je 2004. godine i vrlo brzo opet silovao. Kao i mnogi seksualni predatori, zbog dobrog ponašanja, pušten je 2009. godine kada je ponovo počeo seriju seksualnih napada. Konačno, tada mu je izrečena oštrija kazna i to 20 godina zatvora.

Pročitajte još:

Na slobodi bi trebalo da se nađe krajem 2029. godine, ukoliko ne bude ranije oslobođen.

U vreme kada je Mega osuđen, srpski zakon je predviđao blaže kazne u odnosu na one danas.

VIDEO: Akcija MUP – zaplena marihuane i hapšenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare