Foto:Zoran Lončarević

Subotička policija traga za osobom koja je u utorak provalila u kuću Jelisavete Lacić na Senćanskom putu, napravila premetačinu, ukrala dva mobilna telefona i ispraznila frižider. Provalnik je ostavio za sobom na više mesta u kući i dvorištu tragove krvi jer se najverovatnije prilikom provale povredio.

„Kada sam se u utorak vratila kući sa posla zatekla sam strašan prizor, srču polomljenog stakla na ulazu, tragove krvi svuda. Sve je bilo razbaceno. Odmah mi je bilo jasno da je u pitanju provala i to četvrta za poslednje dve godine. Moja kuća je poslednja na Senćanskom putu, tik do pruge, u blizini Prihvatnog centra za migrante“, priča Jelisaveta Lacić za Blic.

Za razliku od prethodnih provala u njen dom, provalnik ili više njih su sada otišli dalje, jer do sada joj niko nije ulazio u kuću i sve se dešavalo u dvorištu. Ovoga puta, u svim prostorijama provalnik je napravio premetačinu i štetu.

„Verujem da je neko pratio moje odlaske i dolaske. Na ulaznim vratima sam tog dana našla kiflu kojom je provalnik namamio psa i ugledala sam krv na zidu. Na vratima je slomljeno staklo, a zbog krvi sam očekivala da ću u kući zateći nekoga ko je povređen ili ne daj bože mrtav. Pozvala sam policiju i oni su prvi ušli unutra i uverili se da nema nikoga“, priča Jelisaveta.

Tokom uviđaja policija je pitala Subotičanku šta joj nedostaje od imovine, ali u tom trenutku ona nije znala da im odgovori pošto je kuća izlgedala kao da je u nju bačena bomba. Vlasica obijene kuće pronašla je i ciglu kojom je staklo razbijeno, zatim opušak cigarete na kome je bilo tragova krvi, a kuću od utorka neprestano sređuje, dezinfikuje i stvari pere.
I moj novčanik je bio krvav, u njemu nisam ostavila novac, već sam ga ponela sa sobom. Tek pošto smo napravili malo reda videla sam da nedostaju dva mobilna telefona mog sina koje nij poneo u bolnicu u koju je išao zbog šećera u krvi, ali i frižider je ostavljen potpuno prazan. Lopov je odneo čak i hranu za pse. Ostalo je jedno parče slanine“, kaže Jelisaveta Lacić i dodaje da veruje da je počinilac migrant.

„Od rođenja sam u ovoj kući, ali više se ne osećam ovde bezbedno. Ne znam kako ni da saniram nastalu štetu. Dolazi zima, penzija mi je mala, a moram da kupim nova stakla, vrata i sve što je uništeno.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar