Matej Periš viđen na ulicama Beograda
Matej Periš viđen na ulicama Beograda/Foto/Reddit

Ko su momak i devojka koji su snimljeni kako trče Travničkom ulicom u beogradskoj Savamali neposredno nakon što je u kontra smeru protrčao navodno nestali Splićanin Matej Periš, zašto Matej trči... samo su neka od pitanja koja su otovorili snimci sigurnosnih kamera koji su se pojavili u javnosti, a na koje MUP još uvek zvanično nije odgovorio.

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra iz kluba „Gotik“ u Beton hali gde je bio sa društvom, ulazi u šesti dan, a zbog indicija da je upao u Savu, policija i ronioci Žandarmerije pretražuju reku. Nestanak je još uvek obavijen velom misterije, a snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Periš kako trči po beogradskoj Savamali, otvorila su brojna pitanja na koja MUP još uvek nije zvanično odgovorio. Pojedini mediji preneli su navode nezvaničnih izvora da su neki svcedoci koje je policija ispitivala ispričali d aje Matej bio pod očiglednim dejstvom psihoaktivnih supstanci, ali su i ti navodi ostali na nivou spekulacija.

Ko su momak i devojka iz Travničke  

Foto: Nadzorne kamere/Printscreen

Na snimku sigurnosne kamere jednog lokala u Travničkoj ulici, u blizini zgrade Geozavoda, a koji je pre dva dana objavljen u javnosti, vidi se nestali Matej kako trči u pravcu Savske promenade. Nekoliko sekundi kasnije, istom ulicom, samo u suprotnom smeru protrčavaju nepoznata devojka i mladić,  za kog se u prvi mah verovalo da je takođe Matej. Ispostavilo se da je u pitanju druga osoba što se jasno vidi zahvaljujući obući – Matej je imao bele patike, a mladić koji protrčava sa devojkom crne. Da li je u pitanju samo puka slučajnost ili su ove dve osobe možda trčale za Matejem, da li su to možda neki od njegovih prijtalja koji su pokušavali da ga nađu nakon što je izjurio iz kluba, ostalo je nepoznato.

Da li je Matej trčao jer je bežao od nekog?

Nakon što su objavljeni snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Matej Periš kako trči po Karađorđevoj i okolnim ulicama, u javnosti se odmah nametnulo pitanje šta je uzrok tome. Dok jedni spekulišu da je verovatno bio pod dejstvom psihoaktivnih i halucinogenih supstanci, drugi pak ne isključuju mogućnost da je od nekog zaista i bežao. Policija do danas nije saopštila ni definitivno isključila jednu ili drugu mogućnost, pa spekulacije iz dana u dan stvaraju sve veću konfuziju.

Kako je i zašto zalutao snimak plivača u Savi?

Ko je i zašto pustio snimak osobe koja pliva u Savi zajedno sa snimcima sigurnosnih kamera koje su zaista usnimile Mateja u Savamali i na Savkoj promenadi. Iako je od starta bilo jasno da na ovom snimku ne može biti Matej što je najpre posumnjao njegov otac Nenad, kontroverze oko ovog snimka skrenule su u drugi plan zbog novih informacija koje se svakodnevno javnosti plasiraju. Do danas niko nije objasnio gde je i kad nastao sporni snimak niti kako je završio kao deo do0kaznog materijala o nestanku mladog Splićanina.

Gde su bili policija i komunalci 

Foto: Nadzorne kamere/Printscreen

Pitanje koje su mnogi Beograđani postavili podno novinarskih tekstova o nestanku mladog Splićanina bilo je gde je u trenutku dok je on trčao Karađorđevom i okolnim ulicama, bila policija koja inače redovno patrolira ovim delom grada zbog noćnih klubova. Takođe su se pitali gde su bili pripadnici Komunalne milicije koji bi u to vreme trebalo da su obilazili lokale i proveravali da li prisutni imaju kovid-propusnice. Činjenica da je velika verovatnoća da bi i jedni i drugi odreagovali na mladića koji mahnito trči.

****

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare