Četiri osobe uhapšene zbog kupovine glasova u opštini Klokot

Hronika 17. okt. 202112:26
Podeli:
Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Četiri osobe uhapšene su sinoć u Klokotu pod sumnjom da su počinili krivična dela kupovine glasova.

Iz Kancelarije Državnog tužioca je saopšteno da su saradnji sa Kosovskom policijom kasno sinoć, 16. oktobra, četiri osobe uhapšene u Klokotu, sa inicijalima A.D, M.K, A.T. i Xh.B, u vezi sa izbornim procesom i sumnja se da su počinili krivična djela “Kršenje slobodnog odlučivanja birača” i “Davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem”, prenosi N1.

Četvorica osumnjičenih su po nalogu državnog tužioca poslati u pritvor do 48 sati.
Državni tužilac i Kosovska policija ostaju posvećeni ispunjavanju svojih zakonskih dužnosti i odgovornosti, na profesionalan, transparentan i nepristrasan način prema građanima i zemlji, navodi se u saopštenju.

Građani se ohrabruju da sarađuju sa državnim tužilaštvom i Policijom Kosova i prijave svaki nezakoniti slučaj povezan sa bezbjednošću i izbornim procesom.

Dežura 35 sudija i 80 tužilaca

Za održavanje normalnog toka izbora angažovano je oko 3.000 policajaca, dok dežura 35 sudija i 80 tužilaca.

Širom Kosova jutros u sedam sati otvorena su birališta na kojima će se do 19 sati glasati za novu lokalnu vlast. Na 883 biračkih centara biraju se gradonačelnici i odbornici u 38 opština.

Proces glasanja se odvija pod merama protiv širenja pandemije COVID-19, uz korišćenje maski i održavanje fizičke distance.

BONUS video: Krađa glasova

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar