Foto: Privatna arhiva

Tačno četiri godine prošle su od stravičnog masakra u mestu Žitište kod Zrenjanina, kada je Siniša Zlatić (42) tog 2.jula 2016. godine hicima iz automatske puške ubio pet osoba, među kojima je bila i njegova bivša supruga Dijana Zlatić (30), dok je 22 ranio.

Žitelji Žitišta i dalje se živo sećaju tog 2. jula, kada je Zlatić započeo svoj krvavi pir, a koji je zaprepastio čitavu Srbiju. Zlatić je tog dana, u ranim jutarnjim satima, u kafiću “Makijato” u Žitištu zatekao bivšu suprugu Dijanu sa dečkom Stevanom Jojićem i prijateljima, nakon čega je besan otišao do kuće po pušku

On se nešto nakon ponoći vratio sa oružjem u rukama u pomenuti lokal i krenuo nasumično da puca. Na meti ovog monstruma najpre se našla njegova bivša supruga i njen dečko, a potom i Jovana Popović (20), Vladimir Kosović (34) i Vladimir Mijatović (40), dok su 22 osobe teže i lakše ranjene. Na sreću, njega su nekako uspeli da savladaju radnici kafića i oteli mu oružje iz ruke i time sprečili još veću tragediju.

Zlatić je ubrzo nakon masakra uhapšen i on je zbog petostrukog ubistva osuđen na čak 40 godina robije. Pretpostavlja se da je motiv ovog jezivog napada bila ljubomora, jer, kako su mediji nakon tragedije navodili, Zlatić je suprugu duže vreme uznemiravao.

Foto: Privatna arhiva/ Siniša Zlatić

Ovaj događaj ostaće upamćen i kao jedna od najvećih tragedija koja se desila u proteklih nekoliko godina u našoj zemlji, odnosno od masakra u Velikoj Ivanči aprila 2013. godine, kada je ratni veteran Ljubiša Bogdanović (60) ubio svojih trinaestoro komšija i rođaka.

Podsetimo, osuđeni Zlatić je tog 2. aprila rafalima iz „kalašnjikova“ u lokalnom kafiću ubio suprugu Dijanu, Vladimira Mijatovića (40) i Stevana Jojića (40) iz Žitišta, Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca i Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva.

Zlatić je u svom krvavom piru ispalio oko 50 metaka iz automatske puške. Prethodnih godina, na godišnjicu zločina i u znak sećanja na sve žrtve, muzika u kafiću „Makijato“, u kojem se dogodio napad, nije se puštala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram