Foto:N1

Povodom obeležavanja godišnjice ubistva novinara Slavka Ćuruvije oglasila se i njegova ćerka Jelena, koja je izjavila za medije da ne zna da li će ikada saznati pravu istinu o tome ko je naredio i ubio njenog oca.

„Ne znam da li ćemo ikada saznati pravu istinu ko je naredio i ko je ubio mog oca. Nemamo početak i kraj, glavu i rep, a to je, nažalost, posledica što se dugo čekalo sa istragom. Skeptična sam i plašim se da to nikada neće ni biti utvrđeno, zbog protoka vremena“, rekla je za medije Jelena Ćuruvija.

Foto: EV/REUTERS/Guliver

Vlasnik i urednik „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ ubijen je 11. aprila 1999. na ulazu zgrade u kojoj je živeo. Zbog ovog slučaja, Specijalni sud u Beogradu doneo je prošle godine prvostepenu presudu, kojom su četvorica pripadnika Državne bezbednosti osuđena na kazne od 20 i 30 godina zatvora.

Jelena Ćuruvija je za medije dodala i da nikada neće biti zadovoljna ovom presudom, jer ubica i nalogodavac ubistva njenog oca nisu izvedeni pred sud.

„Teško je davati prognoze, posebno u ovom trenutku, zbog vanrednog stanja. Sve je stalo. Iz tog razloga je odložena i sednica koje je trebalo da bude održana krajem marta. Sada se ne može ništa predviđati, ali će ovo sve proći i tada ćemo Fondacija „Slavko Ćuruvija“ i ja pomno pratiti sve i ukazati na svaku nepravilnost, kao što smo činili i ranije“, navodi ćerka ubijenog novinara.

Podsetimo, Radomir Marković, bivši načelnik DB-a, osuđen je na 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo, dok su kao saizvršioci osuđeni Milan Radonjić na 30, Miroslav Kurak na 20 i Ratko Romić na 20 godina zatvora zbog ubistva Ćuruvije.