Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Shutterstock

Korisnica Doma za stare na Karaburmi, S. N. (39) početkom februara prijavila je da je silovana od strana portira pomenute ustanove socijalne zaštite, a povodom ovog slučaja oglasili su se za Nova.rs iz Centra za socijalni rad Palilula.

„Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je kao organ starateljstva, upoznat sa slučajem koji navodite u dopisu. Nakon prijave, odnosno saznanja za navedeni slučaj, organ starateljstva je preduzeo mere iz svoje nadležnosti, obaveštene su druge nadležene institucije (ustanova socijalne zaštite, policija, tužilaštvo, zdravstvene ustanove) sa kojima je ostvarena saradnja u cilju adekvatne zaštite navedene korisnice“, saopštili su iz Centra za socijalni rad Palilula za Nova.rs.

Podsetimo, slučaj je prijavljen početkom februara, a reč je o korisnici Doma za stare u Plješevičkoj ulici koja je marta prošle godine lišena poslovne sposobnosti i nalazi se u evidenciji Centra za socijalni rad Palilula. Radi se o nemoćnom licu, a prema našim saznanjima, žena je prijavila da ju je navodno silovao portir.

Ona je nakon prijave podvrgnuta i obaveznom lekarskom pregledu.

Centar za socijalni rad Palilula o svemu je obavestilo Više javno tužilaštvo, a trenutno je u toku provera svih informacija vezanih za ovaj slučaj.

VIDEO: Hapšenje akcija Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar