Foto:Montenegro Police via AP

Službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije Crne Gore na carinskom terminalu "propustili" su kamion sa više od tone kokaina, kako bi videli gde će droga završiti.

Nakon što su vozači kamiona PG-353GA, navodno potpuno ispravni odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici nastavili su akciju, koja je sinoć rezultirala rekordnom zaplenom kokaina i hapšenjem Marijane K. i Buda K., a za ostalim osumnjičenima se traga.

Prema saznanjima Vijesti inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora – da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina.

Skupa su napravili strategiju – da namerno „zažmure“ i konačno uhapse naručioca.

Pošiljka je „propuštena“ prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli u magacin u zetskom selu Mojanovići, gde je i oduzeta.

Iz Uprave policije su danas zvanično saopštili da je u akciji „187“ policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplenila 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone.

„Droga je pronađena u pošiljci banana. Dve osobe lišene su slobode“, navela je Uprava policije na Tviteru.

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu.

Foto:Montenegro Police via AP

Službenici Uprave policije zaplenili su juče veliku količinu kokaina – prema nezvaničnim informacijama Vijesti, reč je o više od hiljadu kilograma te droge.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), Centra bezbednosti Podgorica, Centra bezbednosti Bar i Uprave carina i prihoda, sinoć je pretreseno više objekata.

Takođe, više osoba privedeno je u podgorički Centar bezbednosti, a inspektori su ih do kasno u noć ispitivali o zaplenjenom skupocenom prahu.

Službenici Uprave policije sinoć oko 22 sata praktično su blokirali bulevar i prilaze Centru bezbednosti Podgorica zbog te akcije.

Policajci su sa puškama obezbeđivali višemilionski vredan zaplenjeni tovar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar