Ilustracija Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom danas na graničnom prelazu Gradina otkrili više od 20.000 neprijavljenih evra u kutiji za prvu pomoć.

Prekršaj je otkriven na izlaznoj kontroli u mercedesu nemačkih registarskih oznaka kojim su dva brata putovala iz Nemačke ka Turskoj, od kojih je vozač bio nemački državljanin (40), a suvozačkom mestu bio njegov dve godine mlađi brat, turski državljanin, saopštila je Uprava carina.

Iako su rekli da nose samo lični prtljag i po 10.000 evra, carinici su odlučli da detaljno pregledaju vozilo i tada su na mestu predviđenom za prvu pomoć, kao i u torbi u kojoj su se nalazili kablovi za startovanje vozila, pronašli skrivenih 20.000 evra.

Potom je u njihovom prtljagu pronađeno još 20.640 evra za koje takođe nisu imali potvrdu, jer ga na ulasku u zemlju nisu prijavili.

Novac je mahom bio u apoenima od po 100 evra (200 novčanica), a sedam novčanica je bilo u apoenima od 20 evra i jedna od 500 evra.

Zbog toga je putnicima vraćeno po 10.000 evra, što je suma koja ne podleže prijavljivanju na granici, dok je iznos od 20.640 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, precizira se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar