Zaplenjena garderoba Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA

Carinici su 23. decembra 2021. godine, u saradnji sa policijom, na aerodromu Nikola Tesla zaplenili sat vredan 55.000 evra, koji je jedan putnik pokušao bez prijavljivanja da prenese preko granice.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen 52-godišnji državljanin Srbije.

Na uobičajeno pitanje carinika putnik je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo prijaviti i da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Kada je njegov ručni prtljag najpre skeniran, a potom i detaljno pregledan, potvrđeno je da se u njemu pored garderobe nalazi i kutija ručnog sata “Audemars Piqet“ sa originalnim računom na 55.000 evra.

Pročitajte još:

Pomenuti sat, kupljen istog dana u Beču, putnik je nosio na ruci.

Pored toga, u njegovom prtljagu su pronađene i muške cipele “Alexander Mcqueen“ i ženski kaiš “Gucci“, čija je vrednost prema pronađenim računima oko 1.400 evra.

Putnik je carinicima rekao da novokupljenu robu nije prijavio, jer je navodno imao nameru da nastavi put ka BiH.
Podsećamo putnike, da čak iako su u tranzitu, imaju obavezu da prijave vrednije stvari koje nose sa sobom da bi put takve robe mogao da se isprati i da se sa sigurnošću zna da je ona zaista napustila teritoriju Srbije, te da uvozne dažbine treba da naplati zemlja u kojoj će ti predmeti trajno ostati.

BONUS VIDEO: Zaplena 6 kilograma heroina na Batrovcima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar