Gradina zaplena mini labele
Zaplenjene mini-labele na Gradini Foto:Uprava carina

Carinici su 27. novembra 2021. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom, sprečili neobičan pokušaj krijumčarenja, osujetivši putnika jednog autobusa da preko granice prenese 5.000 neprijavljenih mini-libela.

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Prilikom detaljnog pregleda u prtljažnom delu autobusa, carinici su uočili i nekoliko velikih kartonskih kutija.

Kada su radi kontrole te kutije otvorene, pred carinicima se ukazalo mnoštvo mini-libela za koje se kao vlasnik prijavio jedan od putnika, 51-godišnji turski državljanin.

Pročitajte još:

On je carinicima rekao da je spornu robu kupio u Nemačkoj, kao i da se radi o novogodišnjimm poklonima za poznanike i prijatelje.

Gradina zaplena mini labele
Zaplenjene mini-labele na Gradini Foto:Uprava carina

Kako je reč o količini koja se nikako ne može podvesti pod robu za lične potrebe, jer je reč o 5.000 komada, mini-libele su zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podsećamo da se propisi u vezi sa putničkim prometom jednako odnose i na putnike koji samo tranzitiraju kroz našu zemlju. Oni su takođe u obavezi da prijave robu sa kojom ulaze i potom izlaze iz Republike Srbije, pri čemu količina takve robe mora biti primerena ličnim potrebama i potrebama datog putovanja.

BONUS VIDEO: U Nišu zaplenjeno 520 kg marihane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare