Foto: Carina

Carinici su na prelazu Vatin u jednom naizgled praznom kamionu otkrili i zaplenili kutije pune krijumčarenih lekova koji se koriste za lečenje infekcije kod pasa i štenadi.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je juče tokom izlazne kontrole kamiona vršačkih registracija, čiji je vozač prijavio da je vozilo prazno i da ide na utovar u Rumuniju, saopštila je Uprava carina.

Pročitajte još:

Prilikom otvaranja prikolice vozač je otvorio samo jedno krilo vrata nadajući se da carinik neće zavirivati šta se nalazi iza drugog krila, a baš na tom mestu nalazile su se dve kutije koje vozač nije pomenuo.

Kutije su bile pune preparata „Prazinon Plus“ koji služi za prevenciju i lečenje infekcija pasa i štenadi koje izazivaju paraziti. Ukupno je otkriveno 4.800 tableta pomenutog leka.

Krijumčarenje lekova, kako za životinje, tako i za ljude, nije retka pojava o čemu svedoči i podatak da je tokom prošle godine zaplenjeno skoro milion raznih lekova čija zdravstvena ispravnost je krajnje upitna s obzirom da takvu robu ne prati nikakva dokumentacija.

BONUS VIDEO: Na Jarinju i Brnjaku mirno, sve više građana se pridružuje protestima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar