Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Deljenje čaja izbeglicama iz Azije i Afrike najavljeno je za nedelju, 25. oktobar, u 16.30 časova, pola sata pre održavanja nasilne akcije koju organizuju "Narodne patrole" u parku ispred Ekonomskog fakulteta gde su migranti uglavnom stacionirani. "Čaj solidarnosti" se organizuje kao protiv skup okupljanju pomenute ultradesničarske organizacije.

Posted by Marks21 on Уторак, 20. октобар 2020.

U „Čaju solidarnosti“ učestvuju: Marksistička organizacija Crveni, Marks21, Komunisti Srbije, Zrenjaninski socijalni forum, Antifašistička akcija Sombora, Ne rehabilitaciji, Panonska antifašistička organizacija – PAOR, A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, Klikaktiv – Centar za razvoj socijalnih politika, Centar za jugoslovenske studije, Lezbejska i gej solidarna mreža, Politički plakat, Bend Džezbollah, Hor Naša pjesma.

Između ostalog, oni navode: „Nećemo dopustiti da takvi divljaju po našim ulicama i saleću nedužne ljude. Za razliku od kukavičkih siledžija, koji sebe zovu „Narodne patrole“, organizatori Čaja solidarnosti nisu neko ko s vremena na vreme ispuzi ispod kamena da napada ljude, već nas svi znaju kao učesnike brojnih radničkih i studentskih borbi, kao i borbi protiv izvršiteljske mafije i MHE. U nedelju ćemo pokazati da je obraz Beograda svetao i da ga nikakve ulične bande neće ukaljati.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare