Zapadna Morava
Ilustracija Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Tinejdžer strar šesnaest godina,  P. M. koji se juče udavio u Zapadnoj Moravi bio je meštanin sela Katrga koje se nalazi na oko 24 kilometara udaljenosti od Čačka. Ovaj tragičan događaj je šokirao čačansku javnost, a naročito komšije nastradalog mladića.

Prema rečima meštana Katrge nesrećni mladić je juče otišao oko devet, deset časova da se rashladi u reci.

„Na plivanju je bio sa sestrom i dva druga. Nakon nekoliko sati preovedenih na Moravi nesrećni mladić je ušao po ko zna koji put u vodu. Na tom mestu gde su se kupali sumnja se da je dubina Zapadne Morave oko tri do četiri metra. Sada nismo sigurni da li ga je povukao vrtlog, ili ga je uhvatio grč i odjednom je nestao pod vodom“, ispričao je za Nova. rs Miloš iz tog sela. On navodi da se pretpostavlja da se nesrećni mladić uplašio, a možda mu je i srce u jednom trenutku stalo zbog razlike spoljne temeperature i vode.

„Naravno ovo su, za sada, samo pretpostavke, a obdukcija će biti izvršena danas uzmeđu četrnaest i petnaest časova kada će se znati tačan uzrok ove velike tragdije. Dečak je bio dobar plivač, a pohađao je srednju Mašinsko-saobraćajnu školu“, ispričao je naš sagovornik.

Nakon toga, deca koja su bila sa njim su se uspaničila, počela da ga traže, a nakon toga su pozvali roditelje koji su alarmirali sve nadležne službe.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Telo nesrećnog dečaka pronađeno je u selu Goričani nešto pre dvadeset časova, a na licu  mesta su bili pripadnici policije, Odleljenja za vanredne situacije i ekipe Hitne pomoći.

„Nakon dojave brzinom svetlosti smo stigli na lice mesta. Pokušali smo reanimaciju koja je trajala dugo, dali smo sve od sebe da spasimo ovaj mladi život, ali mališan je dugo bio pod  vodom, mogli smo samo da konstatujemo smrt, jer, nažalost nije mu bilo spasa“, sa velikom tugom pričaju naši sagovornici iz čačanske Hitne pomoći.

Prema rečima komšinice Gordane, koja živi u Čačku, ali ima rođake iz tog mesta, ovo je velika tragedija, pre svega za njegovu porodicu, ali i sve meštane Katrge, građane Čačka i naše zemlje.

„Ugašen je jedan mladi život, ne postoji veća nesreća od toga. Zapadna Morava je varljiva reka koja svake godine „uzima danak“. Ume da bude lepa, ali i mnogo opasna. Ne mogu ni da zamislim koliko je teško njegovoj porodici  u ovoj situaciji. Svako od nas ima decu i može  sebe da pronađe u ovakvoj priči. Ovo bi trebalo da bude opomena za sve nas, ja lično deci ne dozvoljavam odlazak na Zapadnu Moravu iz straha da se nešto ne dogodi, bazen mi je, čini mi se sigurniji, jer tamo ima spasilaca“, ispričala nam je ona.

Gordana smatra da su i roditelji nesrećnog mladića iz najbolje namere pustili svog dečaka da se igra i kupa sa decom, ali se, nažalost, desila velika nesreća.

Naša redakcija je pokušala stupi u kontakt i sa nadležnima u školi koju je nastradali mladić pohađao, ali su nam odgovorili porukom u kojoj stoji da će se javiti kasnije. Svi naši sagovrnici su izrazili duboko i iskreno saučešće porodici nastradalog dečaka.

Podsećamo, šesnaestogodišnji tinejdžer se udavio tokom jučerašnjeg dana u Zapadnoj Moravi. Njegovo beživotno telo pronađeno je u selu Goričani, jer ga je, kako se pretpostavlja vodena struja odnela. Pronađen je oko 20 časova, a na lice mesta su izašli pripadnici policije, Odeljenja za vanredne situacije i ekipe Hitne pomoći.

Inače, dečak je živeo sa roditeljima i dve sestre u Katrzi nadomak Čačka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)