Foto: Facebook/Aleksandar Cabarkapa

Petočlanoj grupi, koja se sumnjiči da je u četvrtak uveče upala u kuću deviznog penzionera u Stupnici, kod Loznice, po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, posle saslušanja je određen pritvor do 30 dana. Među osumnjičenima je i Aleksandar Čabarkapa, koji je u više navrata dovođen u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Čabarkapa i još četvorica muškaraca sumnjiče se da su provalili u kuću u Loznici, odakle su ukrali oko 300 evra. Tom prilikom pretučene su dve osobe, a jedna je ispričala da su se oni predstavili kao policajci.

Pročitajte još:

Osumnjičeni se terete da su kućepazitelja M. B. i muškarca (43), koji je rođak vlasnika kuće, tukli, vezali i zatvorili u tuš kabinu, kako bi ukrali novac za koji su verovali da postoji u kući. Jedan od njih uspeo je da se oslobodi, pobegne kroz prozor iz kupatila i pozove policiju.

Osumnjičenima je nakon saslušanja određen pritvor.

„U pitanju je teško krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od tri do 15 godina. Tužilaštvo je predložilo da sud odredi pritvor po više osnova, zbog uticaja na svedoke, uznemirenja javnosti, da ne bi ponovili delo, kao i zbog bekstva s obzirom da je jedan uhapšeni iz Mostara“, piše portal Telegraf.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar