Burno na suđenju: Veštak tvrdi da Zoran nije gasio telefon

Hronika 16. jun. 202113:53 > 13:58
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge i pevačice Jelene u aprilu 2016. godine u Borči, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem telekomunikacionog veštaka odbrane Saše Savića. Pretres je obeležila izjava stručnog savetnika odbrane, koja je bacila potpuno novo svetlo na slučaj ubistva pevačice, s obzirom da Savić tvrdi da nije tačno da je Marjanović ugasio telefon na nasipu u trenutku kada se zločin dogodio, a kako je ranije isticao veštak Dragomir Vasiljević.

Na današnjem pretresu raspravljalo se o Zoranovom telefonu, odnosno da li je on isključio aparat tog aprila 2016. godine na nasipu u Borči, kada se dogodio zločin koji je potresao Srbiju. Podsetimo, tokom ranijih pretresa ustanovljeno je da je bio neaktivan u vreme zločina.

Pročitajte još:

Najpre je stručni savetnik odbrane Savić rekao da Marjanović nije isključio telefon, a kako tvrdi veštak Vasiljević.

„Zoran nije isključio telefon. Bilo gde da se isključi telefon, mreža ga ne vidi. Vidi ga kada se isključi, ali taj proces traje, prvo da se priključi na baznu stanicu jer telefon ne zna gde se nalazi, zatim da se uloguje, pa pristupa mreži“, objasnio je Savić.

Odbacio je kao netačne tvrdnje da je Zoran neregularno isključio telefon.

„U neregularno isključenje telefona spada samo vađenje baterije, ali čak ni to u našem svetu. U tom slučaju, ako dođe do neregularnog gašenja, neće doći do zapisa, odnosno, registracije toga na signalizaciji mreže. U Marjanovićevom slučaju ni to nije moglo da se desi, tada je imao Samsung S6 na kom se ne vadi baterija“, rekao je on.

Dodao je da se neregularnim gašenjem ne smatra prelazak u avio mode i vađenje SIM kartice, što smatra veštak Savić.

„Ponavljam, ni Zoran ni Jelena nijednog trenutka nisu isključili telefon. Pratio sam i Jelenin telefon kako se ponašao na nasipu i s obzirom na to da je ona brzo počela da trči. Kada je sišla sa nasipa, telefon je 8 minuta bio u izel modu (aktivnom). Tako bi i ostao narednih 120 minuta da ga Marjanović nije prekinuo pozivom posle tih 8 minuta“, naglasio je veštak Savić.

Vasiljević: Zoran ugasio telefon na 24 minuta

Podsetimo, Vasiljević je ranije tvrdio da je Marjanović u jednom trenutku ugasio telefon na nasipu i da je to period kada je telefon u stanju mirovanja, odnosno kako se može videti iz analize baznih stanica. Istakao je da je Marjanovićev telefon bio isključen 24 minuta.

Inače, reč je o periodu kada se dogodilo ubistvo Jelene Marjanović.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On je negirao krivicu za ovo delo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar