Policija, Crna Gora, kokain, hapšenje
Foto: TANJUG/Montenegro Police via AP

Ocu i ćerki, Budimiru (66) i Marini Krstović (27), osumnjičenima za krijumčarenje 1.400 kilograma kokaina, produžen je pritvor za dva meseca.

Samostalna savetnica za odnose sa javnošću u podgoričkom Višem sudu, Aida Muzurović, rekla je podgoričkim Vijestima da je odluku donelo vanraspravno veće tog suda, na predlog Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Pročitajte još:

Zaplena droge, koja je pronađena u hangaru Krstovićeve firme u Zeti, najveća je zaplena narkotika ikada u Crnoj Gori.

Podsetimo, Budimir i Marina Krstović, koje su istražni organi doveli u vezu sa zaplenom 1.400 kilograma kokaina, privedeni su pre nakon što je u njihovom magacinu pronađena ogromna količina kokaina.

Nakon saslušanja, pušteni su da se brane sa slobode. Više državno tužilaštvo u Crnoj Gori žalilo se na odluku sudije nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

Prethodno im je sudija izrekao mere nadzora kao što su zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji, ali je Veće Višeg suda u Podgorici ovu odluku preinačilo i njima je danas određen pritvor.

Policija, Crna Gora, kokain, hapšenje
Foto: TANJUG/Montenegro Police via AP

Podsećanja radi, kontejner s bananama u kojem je bio kokain vredan oko stotinu miliona evra u barsku luku stigao je 24. avgusta, tri sata posle ponoći, brodom „MSC Charlotte“ koji je prethodno svraćao u luku Kopar.

MSC Charlotte je mali – fider brod, koji iz italijanske luke Đoja Tauro preuzima kontejnere pristigle s dalekih destinacija i razvozi ih Jadranskim i Egejskim morem.

Kada je pod zastavom Liberije uplovio u Bar, crnogorski policajci i carinici već su imali operativnu informaciju da u paketima banana nije samo voće, ali su ovog puta odlučili da teret prate do kraja, prenose Vijesti.

Teretnjak u kojem su smeštene banane odveo ih je do zetskog sela Mojanovići gde su 26. avgusta uveče uhapšeni otac i ćerka, u čijem magacinu su istovarene banane i kokain.

BONUS video: Zaplena narkotika

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar