Foto: Privatna arhiva

Azijat Berkut, porodični pas porodice Stojković iz Vranja, uginuo je juče nakon što ga je prošlog petka neko upucao iz vatrenog oružja. Voljenom psu nije bilo pomoći u Vranju, a vlasnici su ga odmah transportovali za Niš, ali nije preživeo ranjavanje. Oliver Stojković vidno uznemiren za portal Nova.rs kaže da je Berkut bio socijalizovan i dresiran pas koji je ranjen drugi put u poslednje dve godine, da su oba slučaja prijavljena, kao i da će zbog sumnji koje ima insistirati da se u slučaj uključi Unutrašnja kontrola MUP-a.

Na Berkuta je neko pucao prošle godine iz vazdušne puške, ali ga na svu sreću nije povredio. Tada je, prema rečima našeg sagovornika sačinjen zapisnik i uviđaj, ali nije bilo povratne informacije do sada, odnosno niko nije odgovarao.

Sada nakon pokušaja da mu se sačuva život, nije izdržao i uginuo je od posledica ranjavanja nekoliko dana od pucnjave. Upucan je u ograđenom placu između kuća.

Pročitajte još:

„Ne znam šta da kažem i u kom pravcu da razmišljam. Ograda nam je metar i po, pas nije bio agresivan i nije se niko ikada žalio na njega. Kome je to fetiš da ubija nedužna stvorenja“, kažu Stojkovići.

Upucan je vatrenim oružjem, kaže naš sagovornik Oliver i dodaje da ne može da veruje da neko u naseljenom mestu poteže za oružjem tako lako, te da je najverovatnije u pitanju puška.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar