Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

"Nadao sam se da će preživeti, da povrede ipak nisu toliko teške. Ali on joj je pucao u glavu i nije imala šanse..."

Ovim rečima za austrijski portal Heute.at govori Darko M., brat Bečlijke srpskog porekla Marije M. (36) koju je bivši partner Albert L. upucao u četvrtak uveče, nakon čega je preminula.

Njen brat sada kaže da je motivisan da razgovara sa medijima jer mu je predočeno da bi ubica mogao biti pušten na slobodu nakon tri godine, jer mu je izmereno tri promila alkohola u krvi.

Ubijena žena radila je kao medicinska sestra u Austriji, a živela je sa dvoje male dece u stanu u severnom delu Beča.

„Došao je na njena vrata, sačekao dok se nisu otvorila, deca su izašla napolje, a on je zapucao“, priča Darko za Heute.at i objašnjava da je svojim autom odmah krenuo za sanitetom Hitne pomoći.

„Posle mojih molbi pustili su me unutra, a onda su posle dva sata došla dva lekara i saopštili mi da neće uspeti da je spasu. U glavi mi je bilo samo to da je nemoguće da je upravo umrla“, priča Darko.

Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

On smatra da je motiv zločina to što Marijin bivši nije mogao da prihvati raskid. Takođe kaže i da je od svedoka čuo da je nakon ubistva seo na klupu ispred zgrade i nastavio da pije, posle čega je došla i policija i privela ga.

Marijina porodica je unajmila poznatu bečku advokaticu koja će ih zastupati u ovom procesu i koja će se, kako je kazala, boriti za maksimalnu kaznu zatvora.

„Učiniću sve što je potrebno da se zaštite prava mojih klijenata. Najvažnije je da se počinilac izvede pred lice pravde“, kazala je Astrid Vagner i dodala da vidi jako malo prostora da počinilac dobije bilo kakvu kaznu osim maksimalne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar