Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Svetislav Milenković (69), zvani Tisa, koji je ubijen pre desetak dana u svojoj kući u Bresju kod Jagodine, zajedno sa svojom suprugom Snežanom Plaštinović (54) na sudu u Strazburu dobio je državu Srbiju zbog pritvora koji nije bio osnovan. Na njegov račun je trebalo da legne 60.000 evra, ali se to nije dogodilo, a on i žena su upravo zbog tog novca ubijeni.

Milenkonković je uhapšen 14. februara 2011. godine i tada je optužen za pedofiliju. Prijavile su ga dve maloletnice, sedam meseci je uproveo u pritvoru, ali je oslobođen optužbi. Posle pravosnažne oslobađajuće presude, odlučio je da zbog toga što je nezakonito proveo više od 200 dana u pritvoru, tuži državu Srbiju, i to pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu. U Strazburzu je presuđeno u njegovu korist, ali pare još nisu uplaćene na njegov račun.

„Bez obzira na to što novac nije legao na račun, on se hvalio da će ga dobiti. O tome je pričao čak i u medijima. Suma koju je pominjao je više nego primamljiva da nekoga povuče. A taj neko je, verujemo, iz njegove i Snežanine okoline. Ako ne ubica, onda tiper koga su prošlog ponedeljka rano ujutro pustili u kuću, ne sluteći kakvo im se zlo sprema“, saznaje Blic od izvora bliskog istrazi.

Da su nedobijene pare motiv zločina ukazali su i svi poznanici ovog para. Niko od njih nije naveo da se Svetislav i Snežana bili u svađi sa nekim, da se nisu slagali.

„Prijatelji, rođaci i svi poznanici imaju samo reči hvale za oboje. Posebno za Snežanu, koju opisuju kao dobru ženu, požrtvovanu, vrednu. Radila je u „Juhoru“ i bila je, kako su naveli, sposobna da ono što vidi napravi. Ističu i to da je sve vreme dok je Svetislav bio u pritvoru ona verovala u njega i tvrdila je da mu je sve namešteno. Retko koja žena bi, kao Snežana, ostala uz muža posle optužbi za pedofiliju. Time je, smatraju njihovi prijatelji, iskazala neviđenu ljubav i poverenje u Svetislava“, dodaje izvor.

U domu supružnika nađene su šoljice kafe, što ukazuje da su u ponedeljak ustali i nameravali da se srede i kafom započnu dan. Još su bili u pidžamama kada ih je ubica osujetio u tome.

Inače, Svetislav je imao običaj da po nekoliko meseci godišnje provede u Crnoj Gori, na primorju. Tamo je radio, ali se i često družio sa pevačem starije generacije, za koga se u javnosti pričalo da „voli baš mlade devojke“.