Ilustracija: Irfan Ličina, Goran Srdanov/Nova.rs

Dva brata Mirković, ranjeni u pucnjavi u nedelju, izašla su iz bolnice, ali ne žele da sarađuju sa policijom. Imaju bogat dosije, jedan od njih je osuđen za ubistvo.

Policija ispituje ko je iz vatrenog oružja prekjuče oko 14 časova ranio dva rođena brata Vasilija (22) i Miloša (26) Mirkovića. Oni su u Urgentni centar primljeni sa prostrelnim ranama na nogama, ali su na svoju odgovornost izašli iz bolnice. U policiji kažu da su obojica poznata od ranije, kao i da mlađi Vasilije ima presudu za ubistvo, pišu Novosti.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima braća ne žele da sarađuju sa policijom u istrazi pucnjave u kojoj su obojica ranjena. Istražni organi veruju da je reč o kriminalnom razračunavanju.

Mlađi Mirković je presudom Apelacionog suda u Beogradu, krajem januara ove godine, oglašen krivima za ubistvo Stefana Lazarevića (26) iz Stublina kod Obrenovca, koje se dogodilo 23. decembra 2018. Osuđen je na 12 godina robije. Ovom presudom potvrđena je kaznakoju je Mirkoviću prošle godine izrekao Viši sud u Beogradu.

Do zločina u jednoj kafani u Stublinama, gde je Lazarević radio kao šanker kada je, prema pisanju medija, Vasilije Mirković odbio da napusti ugostiteljski objekat, iako je bio „fajront“. Insistirao je da mu da još pića, a onda je potegao nož. Napao je Lazarevića u šanku i naneo mu smrtonosne povrede.

Tokom suđenja čulo se da je napadač više puta udario Lazarevića pesnicom u glavu, a onda ga sečivom pet puta ubo u grudi i leđa. Nesrećni mladić je od zadobijenih povreda iskrvario na smrt, dok je ubica iskoristio paniku koja je tada nastala i mirno išetao iz kafane.

Policija je nekoliko sati obavljala uviđaj, a potom i saslušavala svedoke i očevice. Vrlo brzo su došli do imena osumnjičenog. Mirković je uhapšen u svojoj kući u Stublinama, jer je nakon zločina otišao i legao da spava.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva njemu je određen pritvor, a iza rešetaka je proveo dve godine i tri meseca, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

****

BONUS VIDEO: Mesto ubistva vođe navijača u Obrenovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar