Advokat Borivoje Borović Foto: Nova S

Advokat Borivoje Borović izjavio je danas da bi trebalo raspustiti sve tajne policijske službe zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i taj deo bezbednosnog sektora formirati iznova.

Komentarišući sinoćnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na RTS-u, da su kriminalci ubili advokata koji je bio na merama BIA, Borović je agenciji Beta kazao da se radi o Miši Ognjanoviću koji je ubijen 28. jula 2018. godine ispred svog stana na Novom Beogradu.

„Miša Ognjanović je bio častan i pošten advokat, i on nikada nije imao veze sa izvršenjem bilo kakvog krivičnog dela, tako da nisu postojali razlozi za njegovo praćenje od strane bilo koje tajne službe“, rekao je Borović.

Naglasio je da je tačna izjava Aleksandra Vučića prema kojoj su pripadnici BIA, koji su pratili Ognjanovića, dostavljali podatke ljudima iz kriminogenog miljea kako bi organizovali ubistvo advokata.

„Ovo nije bilo prvi put da tajne službe saradjuju s kriminalcima. Zorana Đinđića i Ivana Stambolića su ubili policajci u saradnji s kriminalcima, pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi i na Ibarskoj magistrali je organizovala tadašnja Državna bezbednost, Slavka Ćuruviju su ubili ljudi iz Državne bezbednosti, a tajne službe su snimile 1.572 razgovora Aleksandra Vučića a da BIA nije reagovala“, kazao je Borović. Ocenio je da je većina tajnih službi u Srbiji u funkciji kriminala.

„Tajne službe, još od devedesetih godina prošlog veka, vrše teška krivična dela poput ubistava i saradjuju s raznim kriminalnim grupama. Sve dok se ne otvore dosijei i te službe ne raspuste, a zatim iznova ne formiraju sa ljudima koji se nisu ogrešili o zakon, tajne službe će biti ozbiljna pretnja gradjanima Srbije“, kazao je Borović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar