Boban Bogdanović Foto: Printscreen/YouTube/Krik

Boban Bogdanović u petak će u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal ispričati svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića. Bogdanović je ranije u ispovesti za KRIK ispričao da je izvršitelj Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović. Ipak, iako je naišao na osudu i prozivke MUP-a, Bogdanović je ipak dobio poziv od TOK-a, a on će se, kako kaže za naš portal, odazvati pozivu i ponoviće sve što je rekao u svom prethodnom obraćanju javnosti.

Kako nam je ispričao Boban Bogdanović, danas je imao telefonski razgovor sa Kosovskim tužilaštvom koje se takođe uključilo, te očekuje da se u narednih par dana ostvari i razgovor sa njima.

„Vrlo sam se prijatno iznenadio kada sam danas podigao poziv, jer je tužilaštvo steglo petlju da me pozove i da razgovaramo o mojim saznanjima o ubistvu Ivanovića. Apsolutno se nisam nadao da će poziv da mi bude upućen. Postoji sigurno mnogo toga iz mog iskaza što će potpomoći istragu i nadam se doći do nalagodavca, o čemu sam i pričao za KRIK. Apsolutno ću ponoviti sve ono što sam rekao u ispovesti za KRIK“, ispričao je Bogdanović za portal Nova.rs.

Naš sagovornik ističe da će u Tužilaštvu pomenuti i pritiske na koje je naišao, prilikom njegovog saslušanja u MUP.

Pročitajte još:

„Jedan deo moje izjave će se odnositi i na moje ispitivanje koje sam imao u MUP, kada je Ninoslav Cmolić pokušao pritiskom da me natera da odmah odem na poligraf, verovatno s ciljem da taj poligraf ne prođem i da se diskredituje priča. Iz svega sam zaključio da Ninoslav Cmolić i Aleksandar Vulin imaju razloga da nekoga štite zbog svega ovoga što se desilo. Ponoviću i tu čudnu koincidenciju da kamere ne rade kada Milan Radoičić dođe u takve situacije“, ispričao je Bogdanović i dodao:

„Kada je Oliver Ivanović ubijen nijedna kamera nije radila. Kad je Milan Radoičić pobegao sa Brnjaka kamere isto nisu radile“, zaključio je Bogdanović.

Podsetimo, ministar Vulin je na konferenciji sutradan Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela, a napao je i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

„MUP sa žaljenjem konstatuje da Bogdanović nije izneo ni jednu novu činjenicu niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka. Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokojnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te shodno tome potpuno neproverljive“; saopštio je tada MUP.

Ipak, uprkos osudama na koje je Bogdanović naišao, poziv od TOK-a je ipak dobio, u petak 15. aprila će biti saslušan vezano za svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića.

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar