Foto:privatna arhiva facebook

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku podnelo je optužni predlog protiv I.J. starosti 62. godine zbog postojanja sumnje da je vršio polno uznemiravanje trinaestogodišnjakinje u selu Mojsinje. Prema rečima portparola OJT, Vladimira Perišića on se sumnjiči da je izvršio navedeno krivično delo na štetu devojčice.

„Istražni postupak je završen, on će se uskoro naći pred sudijom“, kaže Vladimir Perišić za Nova.rs. Naš sagovornik je precizirao da je krivično delo počinjeno 22. avgusta tekuće godine u selu Mojsinje nadomak Čačka. Upitan da li se još neko sumnjiči za pomaganje u ovoj bludnoj radnji Perišić odgovara da je samo on procesuiran, te da nema nikakvih dodatnih informacija.

Meštani Mojsinja si i dalje u stanju šoka zbog dešavanja u njihovom mestu. Jedan od njih priča za Nova.rs da je i sam otac dvoje dece, ali nije ni slutio da tako nešto može da se desi u njihovom malom mestu.

„Znam ko je u pitanju, taj čovek je dolazio i, navodno, molitvama pomagao onima kojima je pomoć bila neophodna. Znate i sami, ljudi kada se „dave“ hvataju se za slamku. Idu kod vračara, gatara, nazovi monaha i raznoraznih prevaranata. To što se desilo devojčici je katastrofalno, mogla je biti i moja kćerka“, ispričao nam je ovaj zabrinuti otac. Prema njegovim rečima, za sveštenika je zatvor mala kazna.

„Užas, oni koji, navodno veruju u boga, bludniče i decu uznemiravaju. Nemam reči, zaista“, zaključuje naš sagovornik.

Naša redakcija je pozvala i Eparhiju Mileševsku kako bi nam rekli kakve će sankcije snositi monah na telefon objavljen na sajtu, ali nam niko nije odgovarao na pozive.

Međutim, oni su se ranije oglasili saopštenjem u kojem stoji:

„Iz medija smo saznali da je 23. avgusta 2023. godine kod Čačka uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju, pod sumnjom da je polno uznemiravao devojčicu“, naveli su iz ove verske ustanove.

Na osnovu detaljne provere utvrdili smo da je u pitanju klirik Eparhije mileševske koji je više od 15 godina u Eparhiji i do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret, dodali su.

„Izražavamo svoje duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom i obaveštavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izveštaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mere i najstrože kazniti počinioca“ piše u saopštenju Eparhije mileševske koje je izdato nakon ovog strašnog događaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare