Dan policije i Dan Ministarstva unutrasnjih poslova
Dan policije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U periodu od 10.30 do 12.30 sati, pojedini delovi Novog Beograda biće danas zatvoreni za saobraćaj, a autobusi Javnog gradskog prevoza preusmereni na alternativne trase zbog obeležavanja Dana policije i MUP.

Svečanim polaganjem zakletve 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana danas će na platou ispred Palate „Srbija“ biti obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Zbog toga će, kako su saopštili iz Sekretarijata za saobraćaj, od 10.30 do 12.30 sati biti zatvoren Bulevar Mihajla Pupina od Antifašističke borbe do Španskih boraca.

Takođe u istom periodu doći će do promena u radu linija javnog prevoza, kako su rekli iz Sekretarijata za javni prevoz.

„Tokom realizacije događaja, doći će do potpunog zatvaranja Bulevara Mihajla Pupina na delu od Ulice Antifašističke borbe do Ulice Španskih boraca, pa će vozila sa linija broj 16, 65, 71, 72, 75, 77, 78 i 83 u oba smera saobraćati ulicama Bulevar Mihajla Pupina, Antifašističke borbe, Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama“, navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Takođe, zbog bezbednosnih mera, stanari zgrada oko Palate „Srbija“ u obavezi su da u periodu od 8.00 do 15.00 sati drže zatvorene prozore, i da budu udaljeni od njih. Takođe, u određenom momentu neće moći da se izlazi iz zgrada, a saobraćaj i pešaci biće zaustavljeni.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, prisustvovaće najviši državni zvaničnici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, član predsedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Ana Brnabić, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministar policije Aleksandar Vuin, ministri u Vladi Srbije, visoki policijski zvaničnici i drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare