Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor bivšoj pomoćnici ministra poljoprivrede Dariji Janjić Nišavić, osumnjičenoj za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Osumnjičenom za davanje mita u ovom slučaju Čedomiru Draškoviću pritvor je danas ukinut, ali mu je određena mera zabrane prilažnja, komuniciranja i sastajanja sa svedocima, rekla je Tanjugu portparolkauda Tatjana Tešić.

Bivšoj pomoćnici minisra pritvor je produžen zbog opasnosti da će uticati na svedoke, dodala je Tešićeva

Protiv nje je nedavno proširena istraga za zloupotrebu službenog položaja, dok se prvobitno teretila samo za primanje mita.

Nakon ukidanja pritvora Draškoviću, njegovi advokati su ukazali da mu je mera zabrane određena u vezi sa preostalim neispitanim svedokom u delu istrage koji se tiče davanja mita.

Draškovićevi branioci Ivan Gvozdenac i Jakša Peković smatraju da je ova mera mogla biti određena na samom početku istrage, bez određivanja pritvora.

“U svakom slučaju, odbrana je zadovoljna do sada izvedenim dokazima i smatramo da ćemo dokazati da nema odgovornosti Čedomira Draškovića”, rekli su Tanjugu Gvozdenac i Peković.

U ovoj istrazi, koju vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, istragom je obuhvaćena i Helga Stojanović, koja je bila šefoca Odseka za javne nabavke u Ministarstvu poljoprivrede.

Ona se brani sa slobode, a na teret joj se stavlja da je izvršila krivično delo – zloupotreba službenog položaja u javnim nabavkama.

Kako je nakon hapšenja tada još uvek pomoćnice ministra saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je ona od osumnjičenog Draškovića primila mesečnu ratu unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci, navelo je Tužilaštvo.

Detalji nove krivične prijave koja tereti Janjić Nišavić za zlouptrebu službenog položaja nisu saopšteni, kao ni za Stojanovićevu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar