Foto:Profimedia.rs

Niška policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u tom gradu, uhapsila M. I. (39), ,bivšeg rukovodioca Sportskog centra Bor, kao i još sedmoro radnika zbog sumnje da su zlouoptrebom položaja oštetili tu ustanovu za 1, 3 miliona dinara.

Pored njega, privedeni su i S. J. (47), M. J. (53), I. P. (40), N. Š. (53), B. M. (51) i B. B. (50), svi zaposleni u SC Bor, kao i bivši radnik ovog sportskog centra S. D. (66)., saopštio je MUP. 

Sumnja se da je M. I. je od marta 2015. godine do jula 2017. godine izvršio zloupotrebu službenog položaja na taj način što je donosio rešenja o imenovanju ostalih osumnjičenih za članove Komisije za rashod hrane i pića u restoranu i magacinu Sportskog centra Bor zbog navodnog isteka roka upotrebe hrane i loma pića, iako su osumnjičeni znali da se ne radi o stvarnom, već o fiktivnom rashodu, koje je faktički utrošen od strane M.I. ili po njegovom ovlašćenju.

Na taj način M. I. je, kako se sumnja, sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1.371.811 dinara, a na štetu Sportskog centra Bor.

Uhapšenom M. I. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.