Bivši načelnik odavao službene tajne, pa dobio nanogicu

Hronika 11. mar. 202113:07 > 13:51
Podeli:
Ilija Milačić Foto:Screenshot/Youtube/Studio B

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora, uz nanogicu, i zabranu rada u MUP-u od pet godina, potvrđeno je danas Tanjugu u tužilaštvu.

On je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je potvrdio sud.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević precizirala je za Tanjug da je okrivljeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i saglasio se sa izricanjem kazne zatvora od sedam meseci, koja će se, kako je navela, izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje sa elektronskim nadzorom.

Takođe mu je izrečena mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unustrašnjih poslova od pet godina, dodala je Rakočević.

Milačić je uhapšen 12. febraura, a dva dana kasnije je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivično za koje se tereti iz Zakona o tajnosti podataka, izvršeno u periodu od aprila 2020. godine do dana hapšenja.

Za krivično delo odavanje službene tajne, u zavisnosti od njegovog oblika, prema zakonu se može izreći kazna zatvora od šest meseci do osam godina.

Milačiću je nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana, a odluka suda o produženju ili ukidanju očekuje se najkasnije sutra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar