Dalibor Bogdanović Boća Foto:privatna arhiva

Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i D. J. (43), optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, produžen je pritvor do 6. novembra.

Na početku suđenja u novosadskom Višem sudu, osumnjičeni su se izjasnili da nisu počinili dela za koja se terete, a u nastavku procesa očekuje se da iskaz da Goranac, ali i svedoci za koje je Bogdanović naveo da su bili sa njim te večeri. Bogdanović je tvrdio da je za vreme pucnjave bio u restoranu „Madera“, ali i da Goranca poznaje više od 15 godina i da su bili najbolji prijatelji.

Drugooptuženi D. J. naveo je da je u Cankarevu ulicu došao u dogovoru sa Kovačevićem, ali da nije znao da će se desiti nešto loše. On je u svojoj odbrani rekao da nikog nije planirao da ubije, a da je hteo, kako kaže, to bi i uradio, jer za sebe tvrdi da je dobar strelac i da se bavi streljaštvom.

On je rekao da je te noći odjednom počela pucnjava nakon čega je, kako kaže, zadobio par udaraca, zbog čega se uplašio za svoj život i počeo nasumično da puca. Tvrdi da je on porodičan čovek, a ne plaćeni ubica.

Supruga i brat Bogdanovića su iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče, dok je saobraćajni policajac Boško Šešić rekao da je preko radio veze čuo da se desila pucnjava, nakon čega je počeo da prati sumnjivo vozilo, ali je ubrzo prepustio praćenje policijskim džipovima.

Pročitajte još:

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i D. J. zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Gorana Kovačevića Goranca i Uroša Stefanovića napadači su 2. septembra prošle godine presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8. Iako su njih dvojica pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra. Tada je ubijen 27-godišnji Uroš Stefanović, koji je s Goranom Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj.

Prema nezvaničnim informacijama, MMA borac je stradao kada je otvorena vatra iz automobila marke pežo, gde je bio bar jedan napadač. Stefanović se bacio pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

Za Daliborom Bogdanovićem i D. J. je 7. septembra prošle godine raspisana poternica. Nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Goranca i likvidacije Uroša Stefanovića, prvo se predao D. J, a potom 9. marta ove godine i Bogdanović.

VIDEO: Tuča u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram