Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Osnovni sud u Prištini osudio je bivšu poslanicu u Skupštini Kosova, Šćipe Pantinu na šest meseci uslovne kazne zatvora i novčanu kaznu od 400 evra, nakon što je priznala krivicu za krivično delo nelegalno posedovanje oružja i napad na službeno lice tokom vršenja službene dužnosti.

Prema presudi koju je objavio sudija Isuf Makoli, optužena Pantina kažnjena je sa 400 evra zbog nezakonitog posedovanja oružja i 6 meseci uslovne kazne zbog napada na službeno lice tokom obavljanja službene dužnosti, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Presuda protiv nje objavljena je nakon početnog ročišta održanog u ponedeljak, gde se optužena Pantina, nakon čitanja optužnice od strane tužioca, Fitore Sadikaja, izjasnila krivom.

Na njen teret stavljaju se i troškovi postupka.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Prištini od 11. avgusta 2016. godine, Šćipe Pantina je optužena da je 27. februara 2016. godine, oko 16:30, u radnoj sobi Skupštine Kosova, nezakonito posedovala suzavac, koji je pokušala da iskoristi na sedištu gde je sedela u blizini svoje poslaničke grupe, a policija je isti konfiskovala.

Ovim je Pantina optužena da je počinila krivično delo „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“, prema članu 374. stav 1. KZRK.

Prema drugoj tački optužnice, sa istim datumom, vremenom i mestom kao u prvoj, okrivljena je napala službena lica, policajce Valjdete Gubetini i Fikrije Rašica, koji su bili na službenoj dužnost. Dok su pokušavali da joj oduzmu suzavac, ona je policajki Valjdeti Gubetini nanela lakše telesne povrede.

Ovim je optužena da je počinila krivično delo napad na službeno lice tokom vršenja službene dužnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar