Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vladan Kurčubić (47) vozač autobusa, koji je jutros oko 06.45 sati izboden na Paliluli na uglu Višnjičke i Ulice Vuka Vrčevića u Beogradu opisao je kako je umalo izgubio glavu zbog svađe u saobraćaju.

Na njega je, podsetimo, kako se sumnja, nasrnuo S. P. (28), vozač automobila, nakon nesporazuma oko prvenstva prolaza. Kako za kaže povređeni Kurčubić, koji se nalazi u Urgentnom centru, drugi vozač ga je prvo pesnicom udario u glavu, a potom mu slomio nos i izbo ga nožem.

Kurčubić dalje objašnjava da je vozio autobus u desnoj traci, te da se odjedom pojavio mladić koji je svojim automobilom na silu pokušavao da se prestroji.

„Taj automobil je išao iza mene i sve vreme je svirao i blicao, bez ikakvog razloga. Onda sam došao do autobuske stanice, na kojoj je stajao autobus i ja sam stao svojim vozilom iza njega. Tada je pored mog autobusa stao automobil i ja sam otvorio prozor i pitao vozača u čemu je problem. Onda je taj mladić izašao iz kola, a izašao sam i ja, jer sam mislio da ćemo porpičati i tako rešiti eventualni problem“, prepričava Kurdžubić iz bolničke postelje i dodaje:

„Čim sam izašao, on je nasrnuo na mene i počeli smo da se gurkamo. Tada je iz njegovih kola izašla žena, koja je bila s njim. Tada me je mladić udario pesnicom u glavu iz sve snage i krenuo da me tuče po celom telu, a ta žena me je uhvatila otpozadi i vukla me. U tom trenutku je mladić izvadio nož.“

Sagovornik objšanjava da u prvom trenutku nije ni shvatio da je ranjen.

„Nisam osetio ubod, tek kada sam video krv shvatio sam da sam izboden. Bio sam sav krvav, ubo me je u levu stranu ispod srca. Uspaničio sam se kada sam video toliko krvi i počeo sam da vičem: „Krvarim, ljudi, pustite me!“, na šta su mu oni odgovorili: „Pi**o jedna, polako!““, prepričava dramatičnu scenu napadnuti vozač autobusa i dodaje da je potom napadač sam pozvao policiju i Hitnu pomoć.

„Kad je došla policija on im je rekao da je u pitanju samoodbrana, odnosno da se on branio od mene. Mene je Hitna odvezla u Urgentni crentar, ušili su mi ranu i dali su mi nešto protiv bolova. Mislim da je policija odvela tog mladića, ali nisam to video, jer je mene Hitna provg odvezla u bolnicu“, ispričao je vozač za Kurir.

Kako dodaje, dok je trajao napad na njega niko nije prišao da mu pomogne.

„U mom autobusu nije bilo putnika. Ja inače vozim radnike jedne firme, a jutros sam bio prazan. Ostali vozači i ljudi koji su pešaka tuda prolazili nisu se mešali, niti su prišli da mi pomognu“, završava svoju priču Kurčubić i dodaje da sada samo želi da se oporavi od svega, kao i da mladića koji ga je povredio ne poznaje, niti ga je ranije negde video.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare