U. B. (21) uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak uveče iz automatske puške ubio osam osoba, dok je njih 14 ranio. Pomahnitali napadač je nakon masakra pobegao s lica mesta, a potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati, kada su mu konačno stavljene lisice na ruke. Meštani tvrde da je U. B. poznat po problematičnom ponašanju, zbog čega su bili u strahu od njega.

„Nema ko ga se u selu nije plašio.. Stalno je bio problematičan, a često i nasilan. Kažu da je pre izvesnog vremena napao i službeno lice, ali je to prošlo bez nekih većih posledica po njega“, kaže meštanin i dodaje:

„Od kada ga poznajemo, bio je takve naravi. Kad je bio mlađi, po selu je vozio traktor. Roditelji tada nisu puštali decu da izlaze iz kuća jer je on jurio po selu. Dobro da nekog nije pregazio“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako ističe, i poslednjih dana se čudno ponašao.

„Komšije mi kažu da je jurio motorom po selu, mislile su da će nekog da pregazi. Užas, kakve god preke naravi da je bio, niko nije mogao ni da zamisli da će nešto ovako da se dogodi. Šokirani smo“, dodaje naš sagovornik.

#related-news_0

U selima Šepšin, Dubona i Malo Orašje prizori su potresni. Porodice ubijenih i dalje ne mogu da dođu sebi posle tragedije koja ih je zadesila.

Nikom nije jasno zbog čega je U. B. učinio ovaj zločin i brojne porodice zavio u crno.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, U. B. usmrtio je hicima iz automatske puške osam osoba u četvrtak uveče, dok je njih 14 ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila. Potera za njim trajala je do ranih jutarnjih sati, kada su mu konačno stavljene lisice na ruke.

On se krio u kući svojih rođaka u selu Vinjište. Njemu su tamo stavljene lisice na ruke.

Sa druge strane, policija je pretresom vikendice koju je osumnjičeni koristio u mestu Šepšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Foto: MUP Srbije

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

VIDEO: Ujak i deda ubice iz Mladenovca privedeni: Primili ga u kuću dok su spremali slavu, policija našla četiri bombe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare