Branimir Botic, Agrosava eskplozija foto Nova.rs/Facebook

Branimir Botić (36) iz Rume koji je poginuo u eksploziji koja se dogodila u fabrici "Agrosava" u Šimanovcima, zajedno sa svom kolegom i Goranom Kolundžijom (45) iz Šimanovaca, prema rečima komšija bio je oličenje dobrote.

Podsetimo, tragedija se dogodila oko 8.30 sati u delu firme koji je bio namenjen za proizvodnju hrane za pse i mačke i uskoro je trebalo da počne sa radom. Sumnja se da je eksplodirao kotao za grejanje.

„Branimir je bio pravi prijatelj, vredan, požrtvovan i dobar čovek. Sve je sam stvorio i borio se za porodicu. Pored posla u fabrici bavio se i poljoprivrednim radovima, ali imao je i malu bravarsku radionicu u sklopu kuće“,  kaže rođak Branimira Botića:

„Šta će sad njegova žena!? Samo plače, a šta i da kaže… Kad je neko bolestan pa se spremaš da će umreti, a ovako otišao čovek na posao i nema ga više. Porodici je najteže.“

Branimir je, kako kaže rođak, s porodicom došao u Rumu 1995. godine iz Hrvatske.

– Podigli su kuću, on se oženio pre sedam godina i osnovao svoju porodicu, ima dvoje dece. Napravio je kuću nedaleko od svojih. Imali su tragediju pre nekoliko godina kada mu je otac umro od bolesti. Njegov brat takođe radi u „Agrosavi“ i on je u trenutku eksplozije bio na poslu – priča uznemireni rođak.

Inače, Branimir i njegov poginulo kolega radili su zajedno preko 10 godina i za to vreme su se sprijateljili i bili su dobri drugari.

Eksplozija fabrika Agrosava
Eksplozija u fabrici Agrosava u Šimanovcima Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Bio je oličenje dobrote

U Rumi vlada velika tuga nakon što se saznalo da je Branimir Botić poginuo.

„Kakav čovek je poginuo. Otišao je na posao i nastradao, šta vam je sudbina. Jadna njegova žena i deca. Svi smo u šoku, on je bio oličenje dobrote i drugarstva, ma pravi čovek. Voleo je da se druži, da ide u ribolov i lov. Jednostavno voleo je život. Uvek nasmejan i pozitivan mladić“, kaže tužnim glasom komšija Botića za Blic.

Bonus video: Eksplozija u fabrici u Šimanovcima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram