Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U Ulici Vuka Karadžića u Novom Pazaru, koja se juče našla u centru pažnje javnosti jer je otac E. A (69) pucao na svog sina rafalnom paljbom iz pištolja, a nakon toga i sebi razneo glavu, danas je mirno, a komšije i poznanici ove porodice prepričavaju jučerašnji događaj. Kako kažu, bilo je očekivano da će doći do ovakvog incidenta.

Skoro četiri sata trajala je talačka kriza u ovoj ulici, jer pripadnici novopazarske policije nisu znali da li je E. A. izvršio samoubistvo, pa je posle neuspelih pokušaja da do njega dođu članovi porodice i pripadnici PU Novi Pazar morala da dođu i pripadnici Žandarmerije, koji su nakon upada u porodičnu kuću utvrdili da je E. A. digao ruku na sebe.

Novi Pazar Nesreća, pucnjava, otac pucao pucao na sina, policija, uvđaj, uvidjaj, hronika
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Pročitajte još:

Jutro nakon ove pucnjave, u ulici Vuka Karadžića deluje mirno, učenici i studenti šetaju obzirom na to da se u ovoj ulici nalaze tri srednje i jedna osnovna škola, kao i Državni univerzitet.

Komšije sa kojima smo razgovarali kažu da su veoma potreseni zbog cele situacije, kažu da im je žao jer su izgubili komšiju, ali da im je žao i dece koja su prolazila kroz razne situacije sve ove godine.

„Žao nam je komšije Eška, bio je dobar čovek, ali uvek je bio pomalo čudan, što se i ispoljilo u poslednjih 4-5 godina. Dosta muke videli su njegovi sinovi, često im je pravio probleme, tako da nas ovo juče nije iznenadilo“, rekao nam je jedan od komšija.

Novi Pazar Nesreća, pucnjava, otac pucao pucao na sina, policija, uvđaj, uvidjaj, hronika
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Porodične probleme nisu želeli da komentarišu rođaci, kažu da je bilo samo pitanje kada će neka tragedija da se desi.

„Neću da komentarišem njihove porodične probleme, čuo sam da su se nešto posvađali sinovi sa njim, pa im je on pretio da će ih poubijati, na sreću pa nije uspeo da pogodi sina, ali pitanje je bilo vremena kada će se u ovoj porodici desiti tragedija“, rekao je za naš portal jedan od rođaka preminulog E. A.

Vlasnici lokala, u blizini stambenog objekta u kom je E. A. izvršio samobistvo u ovoj ulici, kažu da je sreća u nesreći što juče nije bio radni dan, jer pitanje je kako bi se sve odvojalo s obzirom na to da je kuća na samo pet metara od Tehničke škole, a prekoputa kuće se nalaze par lokala u kojima đaci kupuju hranu za vreme odmora.

Novi Pazar Nesreća, pucnjava, otac pucao pucao na sina, policija, uvđaj, uvidjaj, hronika
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Podsećanja radi, Novopazarac E. A. (69), koji je juče najpre pucao na članove svoje porodice, a zatim izvršio samoubistvo, odranije je poznat policiji i ovo nije prva talačka kriza koju je izazvao. Naime, on je i ranije pretio članovima svoje porodice. E.A. je, kako su izvestili lokalni portali, u aprilu 2018. godine držao članove porodice kao taoce, i pretio bombom da će ih sve pobiti, ali ih je iste večeri pustio da izađu iz kuće.

On se na isti način, pre četiri godine zabarikadirao u kuću. Ipak, policija je tada uspela da ga odvrati. E.A. je nakon toga navodno smešten u specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti, a kako nezvanično stoji, nedavno je iz nje izašao.

BONUS VIDEO: Pripadnici SAJ u Zaječaru posle dvostrukog ubistva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar