Foto: E-Stock/Petar Jovanovic, Milan Lucic, Shutterstock

Crnogorska policija je u nedavnoj akciji policije uhapsila dve osobe zbog likvidacije kavčanina Šćepana Roganovića 2020. godine, a porodica ubijenog Crnogorca odranije je poznata istražnim organima. Ubijeni kavčanin je jedan od članova ozloglašene porodice Roganović koja je krvlju do sada tri puta platila učestvovanje u kriminalnim aktivnostima.

U februaru 2020. godine ispred Kanil Kule u Herceg Novom brutalno je likvidiran Šćepan Roganović. Njemu je tada prišao nepoznati muškarac i sa male razdaljine ispalio čak devet metaka, a kavčanin je ostao na mestu mrtav.

Pročitajte još:

Ubica je, nakon zločina pobegao ulicom gde ga je sačekao jedan od saučesnika na motociklu. Odatle su njih dvojica otišli u mesto Sasovići u blizini Herceg Novog, gde su zapalili vozilo i pištolj i tu se našli sa trećim saučesnikim.

Porodica Roganović iz Herceg Novog redovna je na stranicama „crne hronike“ u susednoj zemlji. Do sada su likvidirana čak trojica Roganovića, dok je jedan ostao invalid posle stravičnog pokušaja ubistva.

Eksploziv pod automobil

Crni niz započet je aprila 2017. godine kada je u Herceg Novom, nedaleko od autobuske stanice, ispod vozila Duška Roganovića, postavljena eksplozivna naprava koja je aktivirana sa distance, telefonskim pozivom. Bila je postavljena ispod menjača automobila.

Nakon eksplozije, Roganović je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. Kako su preneli tada mediji, spasila ga je samo puka sreća, jer se na mestu eksplozije našao i lekar koji mu je pritekao u pomoć i održao ga u životu do dolaska Hitne pomoći. Duško je tada ostao bez obe noge.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

On je javnosti postao poznat još 2009. godine, nakon ubistva navijača Marka Vesnića u centru Igala, usled neraščišćenih dugova od ranije. Poslove oko nabavke kokaina po smrti preuzeo je od svog rođaka Vladimira Roganovića. Dva puta se na urgenciju vođe kavčana Radoja Zvicera spasao robije.

10 hitaca, dva napadača

Nekoliko meseci kasnije još jedna tragedija zadesila je Roganoviće.

Sredinom 2017. godine u naselju Dubrava brutalno je likvidiran Niko Roganović (66), otac Duška Roganovića, kada su mu dvojica napadača prišla sa i ispalila deset hitaca u njegovom pravcu. Dvojac koji je likvidirao starijeg Roganovića, pratio ga je duži vremenski period.

Foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Kada se žrtva našla na odgovarajućem mestu u svom vozilu, njega su napadači izrešetali sa udaljenosti veće od 90 cm, rečeno je iz tužilaštva tada. Stariji Roganović je smatran za jednu od mnogobrojnih žrtava u sukobu klanova, škaljarskog i kavačkog, a ubijen je jer je rođak Slobodana Kašćelana.

Vladimir Roganović

Još jedan član porodice Roganović imao je identičnu sudbinu.

Vladimir Roganović ubijen je u decembru 2018. godine u Beču, u pucnjavi koja se dogodila ispred jednog restorana. Roganović je sa još dvojicom muškaraca bio na večeri kobnog dana, gde su pričali o sportu i ostalim događanjima.

Foto: Privatna arhiva

Zaposleni u restoranu potvrdili su da su mladići pričali na srpskom ili hrvatskom jeziku, ali da je jedan od trojice, ostalima objašnjavao kako i gde mogu da kupe avionske karte. Roganović je posle određenog vremena sa svojim prijateljem izašao, dok je treći muškarac ostao da plati ceh.

Odmah po izlasku iz restorana prišao im je nepoznati napadač sa kapuljačom na glavi i sasuo kišu metaka u njih. Roganović je ostao na mestu mrtav, dok je njegov prijatelj teško ranjen, ali je preživeo.

Vladimir Roganović Foto: Privatna arhiva

U Srbiji je služio zatvorsku kaznu, bio je osuđen zbog falsifikovanja isprava, a želeo je da dobije ekstradaciju u Crnu Goru, čak se i ponudio da sam finansira sve troškove puta. U Crnoj Gori služio je kaznu zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a po izlasku je odmah otputovao u Austriju, gde je odmah i ubijen.

Ostalo je upamćeno da je ubijenom Vladimiru Roganoviću čak i Radoje Zvicer odao čitulju u kojoj je napisao „Nije ti bilo ravnog. Voli te brat!“.