Ubijeni Stanimir B. Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Stanimir Brajković (74) brutalno je zlostavljan u Kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela, a od posledica mučenja od strane cimera nesrećni čovek je preminuo. Kako su komšije ispričale za portal Nova.rs, nesrećni čovek je živeo sam od kad mu je preminula supruga, a kako sumnjaju, u zatvor je odveden jer nije imao finansijskih mogućnosti da plati kaznu.

Stanimir je preminuo nakon što su ga njegovi cimeru u ćeliji stravično mučili, a sve se dogodilo početkom februara ove godine, kada je nesrećni čovek završio u zatvor zbog remećenja javnog reda i mira jer je bacao petarde u novogodišnjoj noći. Zbog ovog slučaja pokrenut je disciplinski postupak protiv sedmorice stražara, a takođe, upravnik zatvora smenjen je sa te pozicije.

Pročitajte još:

„Stanimir je bio dobar čovek, penzioner kao i mi. Živeo je sam od kada mu je žena preminula. Mi smo tek juče saznali kako je čovek ubijen. Verujte mi, bila sam u šoku, nije mi bilo dobro, pritisak mi skočio, jedva sam na noge stala. Prve smo komšije, uvek je hteo da pomogne. Ponekad je voleo da popije, ali nije nikome pravio probleme. Sinovi mu žive, jedan ovde u Mladenovcu, drugi u Beču“, priča nam komšinica.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ona je objasnila da je Stanimir bio bolestan čovek, te da niko nije posumnjao da je u zatvoru, ali da su se zabrinuli kada ga nije bilo neko vreme.

„Nije ga bilo tu, niko nije znao šta se dogodilo. Za Novu godinu videli smo policiju i to je jedino što znamo. Kasnije su dolazili ljudi koji su rekli da su iz Padinske Skele. Znala sam da tamo ima neka bolnica, ali mi je odmah pao na pamet i zatvor. Mada nisam povezala da bi on mogao biti u zatvoru. Imao je zadravstvenih problema, kao svi stariji ljudi, pa smo mislili da je otišao na lečenje“, pričaju nam komšije.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako je portal Nova.rs ranije pisao, Stanimir je umro 4. februara, a za njegovo ubistvo osumnjičeni su Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21), koji su saslušani u tužilaštvu 14. marta.

Foto:Facebook/privatna arhiva

Dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.

Tako je Srećko S. zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana, dok je Dalibor P. zbog istih prekršaja i lične karte morao da robija 175 dana. Treći osumnjičeni Saša S. u zatvoru je završio zbog toga što nije imao kartu za prevoz, pa je zbog toga otišao u zatvor na 10 dana, pisali su beogradski mediji.

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su rezultati obdukcije pokazali da su nesrećnom čoveku nanete teške telesne povrede unutrašnjih organa drškom od metle, te da je od krvarenja i posledica tih povreda preminuo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare