Dasko Milinovic
Daško Milinović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv osumnjičenog M.E. (31), iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje u podstrekavanju, jer je naručio napad na novosadskog voditelja i novinara Daška Milinovića.

PROČITAJTE JOŠ

Postupak je pokrenut i protiv osumnjičenih U.S. i N.K. iz Surčina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršiaštvu, za zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Prema saopštenju Tužilaštva, U.S. i N.K. stavlja se na teret da su dana 16. aprila u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole „Vasa Stajić“ prišli oštećenom Milinoviću, te ga je osumnjičeni U.S. poprskao biber-sprejom u predelu lica, dok mu je osumnjičeni N.K. zadao tri udarca metalnom palicom u predelu leve podlaktice, usled čega je oštećeni Milinović zadobio lake telesne povrede.

Surčinci U.S. i M.E. su uhapšeni u petak, te im je, po odobrenju tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova, a u subotu su saslušani u tužilaštvu, koje im je odredilo pritvor. U.S. je pritvor određen zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, a M.E. zbog mogućeg uticaja na svedoke i saizvršioce, kao i zbog bojazni da bi mogao da
nastavi sa vršenjem krivičnih dela.N.K. je u bekstvu i za istim se intenzivno traga.

„Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku postupka prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, saopšteno je iz tužilaštva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare