Foto: INFORMATIVNA SLUZBA SNS- GO BEOGRAD; shutterstock; Vesna Lalić/Nova.rs

U pojedinim delovima Beograda pojavili su se prevaranti koji glume radnike Parking servisa ili neke druge službe koja se bavi parkiralištima, i lakovernima naplaćuju parkiranje i tamo gde nisu obeležene zone. Na meti su im pre svih stranici i vozači automobila sa tablicama gradova iz unutrašnjosti Srbije.

Poslednjih dana učestale su žalbe građana na lažne radnike Parking servisa koji varaju lakoverne vozače, a najviše ih ima na nekoliko lokacija u Novom Beogradu, za koje znaju da su prometne. Nose žute ili zelene fluo prsluke, da bi izgledali uverljivije, ali zapravo nemaju veze sa Parking servisom ili bilo kojim drugim komunalnim preduzećem, već su u pitanju varalice koji na taj način otimaju novac od lakovernih i neinformisanih građana.

Najviše ih ima na dva mesta u Novom Beogradu, kod Kineskog tržnog centra i kineske robne kuće u Blokovima 44 i 70, gde presreću lakoverne građane. Primećeno je da se u večernjim satima kreću oko Ušća, kod beogradskih splavova, gde ljudima najpre ljubazno „pronađu“ parking mesto, iako im niko nije tražio takvu uslugu, a zatim navalentno traže novac.

Na meti su im najčešće vozači iz unutrašnjosti kao i stranci, a svoje buduće žrtve biraju na osnovu registarskih tablica.

„Na njihovu žalost tablice su mi iz drugog grada, ali sam rođena Beograđanka“, navela je na društvenim mrežama korisnica na koju su se ovi prevaranti ustremili.

Vozači koji parkiraju vozila na Novom Beogradu treba prvo da pogledaju da li su u zoni, koja stvarno postoji u pojedinim novobeogradskim blokovima. Parking mesta koja se naplaćuju se uglavnom jasno obeležena, u blizini se nalazi saobraćajni znak na kom je navedeno o kojoj zoni je reč, kako platiti kartu za parkiranje i sve druge neophodne informacija.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za prevaru u Zaječaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare