Foto: Printscreen/TvPink

U emisiji "Hit tvit" pušten je video snimak na kome se navodno vidi snajperista Nebojša Janković, kako je rekla voditeljka, nekadašnji pripadnik 63. padobranske brigade, koji je u prethodnom periodu bio angažovan kao pripadnik MUP-a i čuvar u zatvoru, i koji je, prema rečima predsednika obučavao pripadnike grupe Veljka Belivuka da gađaju iz snajpera. Potom se čuje navodni razgovor između Jankovića i Belivuka.

Navodno, Janković objašnjava Belivuku kako se snajper koristi, a on se interesuje za cena.

„Niste vi ovo dobili što ste slučajno uslikali“, odgovorio je Vučić, te dodao:

„Već zato što je neko iz policije ili službe to snimio“.

Vučić je rekao i da se on šetao gradom sa snajperom, zato što je neko čekao i pratio da bi video kada će da počini neko teže krivično delo.

„Bio je sve vreme pod prismotrom, ja sad neću da otkrivam sve druge detalje. Ovo nije snajper sa stadiona, ovo je drugi snajper, koji je pripadao ovom momku sa Žarkova, Čukarice ili ne znam kog dela Beograda. To je drugi snajper, a ovaj na stadionu bio je posebno sakriven, i mi ga ne bismo otkrili da nije bilo greške jednog od kriminalaca, da deo onog glavnog, uz CD-ove, nije pronađen. Tada je sve vraćeno i posebnim aparatima je izvršen još jedan pretres, i nađeno je“, kazao je Vučić.

On je rekao i da je Janković profesionalac, i ozbiljan čovek.

„Što se tiče snajpera, pogotovo sa pancirnim zrnom, to se koristi za napade na lica do kojih nije lako doći. Postoje različite teorije koje sam pročitao u spisima koje sam dobijao od bezbednosno informativne agencije, VOA i MUP-a ali svakako da to nije pripremano za nekog sličnog Šarcu ili nekog drugog, jer to bi radili manifesno, kao što su uradili u TC Ušće“, kaže Vučić.

On je rekao da su Aleksandar i Bata brinuli, i da on nije želeo nikada da nosi pancir na teritoriji svoje zemlje, šta god da bude.

„Mislim da sam mnogo toga uradio za našu zemlju, mislim da će mnogo toga ući u istoriju. Do kraja godine uradićemo više auto-puta nego Tito“, rekao je između ostalog Vučić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare