Dritan Abazović
Dritan Abazović

Na vanrednoj konferenciji potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića povodom slučaja "Belivuk", crnogorski ministar policije, Sergej Sekulović kazao je da će se utvrditi ko su policajci koji su sa srpskim kriminalcima bili na slavlju kod Zvicera, kao i informaciju koji policajci su na kriptovanoj Sky aplikaciji koristili nadimke Kardinal i Komita.

Odgovarajući na pitanja podgoričkih Vijesti, crnogorski ministar policije kazao je niko neće biti zaštićen i da će od policije i bezbednosnog sektora napraviti da budu ponos, ali i da će se utvrditi ko su policajci koji su se sa kriminalcima družili i ručali na Grahovcu.

Na konferenciji za medije Abazović je takođe kazao da smatraju da je protivzakonito da menadžment UP na jedan poziv iz Srbije ukida zabranu Belivuku i Miljkoviću, dok Crna Gora od Srbije na sve načine traži Svetozara Marovića. Međutim, od koga je iz redova srpske policije stigao poziv, još se ispituje. Rekao je i da je sada sve jasno – zabranu su ukinuli Enis Baković (bivši pomoćnik direktora Uprave policije) i Zoran Lazović (bivši pomoćnik direktora Uprave policije), a Abazović kaže da je na Specijalnom državnom tužilaštvu SDT da utvrdi koji od njih.

Podsećanja radi, prethodno je protiv policajke S. I. podneta krivična prijava, a kada je objasnila da je u kobnom trenutku bila na odmoru, na informativni razgovor su privedeni policajci Aleksandar Bošković i Saša Đurović.

Oni su juče pušteni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje je utvrdilo da nisu počinili krivično djelo.

Po nalogu tog tužilaštva, koje je preuzelo predmet od Radonjića, juče je saslušan smenjeni pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković, koji je Boškoviću i Đuroviću navodno dao usmeni nalog da ukinu zabranu optuženim srbijanskim kriminalcima.

Bonus video: Veze između kavačkog klana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar