Foto:Shutterstock

Sajt "Bebisiterke.rs" preko kojeg je porodica sa Zvezdare angažovala dadilju Snežanu C. (50) koja je njihovu bebu trovala lekovima "bensedin" je, kako smo saznali, ugašen nakon tog skandala.

„Sajt bebisiterke.rs je ugašen juče nakon što je otkriveno da je bebisiterka trovala jednu bebu sedativima.

Kako portal Nova.rs saznaje, vlasnik tog portala je ženska osoba, a očigledno da nije rađena nikakva provera osoba koje su preko njene stranice nudile svoje usluge“, kaže sagovornik iz istrage.

Slučaj je otkriven nakon što su roditelji primetili da im je beba danima uspavana, da ne može da jede i da se maltene ne pomera. Bebu su odvezli u Tiršovu, a nalazi su pokazali da je beba danima dobijala lekove za smirenje.

Snežana se inače predstavljala kao medicinska sestra koja je, kako je tvrdila, radila u KBC „Dragiša Mišović“, zatim u Domu zdravlja „Voždovac“, u Kliničkom centru Srbije. Istragom je utvrđeno da je to još jedna u nizu prevara kojima se ova žena služila.

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio joj pritvor do 30 dana. Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena.

Ona se prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je tužilaštvu svoju lekarsku dokumentaciju.

Tužilaštvo namerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu ostećenih i svedoka, naloži i psihijatrijsko veštačenje ove žene, koja se tereti za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Inače, nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba nije u životnoj opasnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar