Ilustracija Foto: Shutterstock

Dečak kojeg je majka Danijela B. (28) u ponedeljak rodila u poljskom klozetu kod svoje kuće u Mokrinu kod Kikinde nalazi se na lečenju na Klinici za pedijatriju u Novom Sadu i u stabilnom je stanju.

Kako je za „Novosti“ izjavila upravnica ove klinike prof. dr Vesna Stojanović, novorođenče nema teške telesne povrede, kako su juče preneli neki mediji.

„Beba nije životno ugrožena, trenutno je u stabilnom stanju, nema teške telesne povrede i sada se nalazi na terapiji i oporavku. Novorođenče je kod nas stiglo pothlađeno, a sada je dobro. Inače, reč je o krupnoj bebi težine oko 4,8 kilograma“, izjavila je u utorak, posle jutarnje vizite, prof. dr Stojanović.

Tek rođeni dečak na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu stigao je iz Opšte bolnice u Kikindi, nekoliko sati nakon rođena.

Majka ga je rodila u poljskom klozetu i, po svemu sudeći, tu i ostavila, ali su to primetili ostali članovi porodice i pozvali Hitnu službu.

Majka i dete ubrzo su kolima saniteta prebačeni u Opštu bolnicu u Kikindi.

Kada su stigli u kikindsku bolnicu porodilja je još imala posteljicu u sebi. Po bebu je potom došla neonatološka ekipa sa novosadske klinike i svojim vozilom je, u inkubatoru, prebacila na dalje zbrinjavanje i lečenje, dok je majka zadržana na lečenju u Opštoj bolnici u Kikindi.

Istragu o ovom događaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare